Hírek

32 milliárdot ér a Robinhood

A rendkívül népszerű kripto- és tőzsdei kereskedési alkalmazás, a Robinhood részvényeivel a mai nap folyamán kezdik meg a kereskedést a Nasdaq-on.

A tőzsdei alkalmazás, a Robinhood, amely az év elején a „mém részvény” őrület epicentrumában volt, csütörtökön 2,1 milliárd dollárt gyűjtött a várva várt tőzsdei bevezetés (IPO) során.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat összesen 55 millió részvényt értékesített darabonként 38 dollárért, ami a korábban várt 38 és 42 dollár közötti részvényenkénti sáv alsó határán van.

A részvények ára 31,8 milliárd dolláros értékelést ad a Robinhoodnak, amivel az utóbbi évek egyik legértékesebb amerikai tőzsdére lépő vállalatává vált.

Figyelemre méltó, hogy a vállalat korábban bejelentette, hogy az IPO részvényeinek akár 35%-át is a felhasználók számára kívánja fenntartani.

Ez lehetővé tette, hogy a felhasználók a Robinhood alkalmazás “Access IPO” funkcióján keresztül adjanak be vételi kérelmet, a “nyerteseket” pedig sorsolás útján határozzák meg. A vállalat korábban legfeljebb 18,6 millió részvényt tervezett ilyen módon szétosztani.

A Robinhood részvényei ma debütálnak a Nasdaq-on HOOD ticker alatt.

A Robinhood nagy kriptotervei

A mém részvények mellett a Robinhood idén folyamatosan növelte jelenlétét a kriptoiparban is.

Márciusban például a vállalat vezérigazgatója, Vlad Tenev azt mondta, hogy a platform azt tervezi, hogy “a lehető leggyorsabban” kriptotárcát kínál.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A múlt heti tőzsdei bevezetés előestéjén a vállalat azt is elárulta, hogy tervei szerint az ügyfelek számára lehetővé tenné kriptovalutáik kölcsönzését és letétbe helyezését.

„A Robinhood sokat fektet olyan dolgokba, amelyekről tudjuk, hogy az ügyfeleink szeretnék, mint például a tárcák, a kölcsönzés és a kamatgyűjtés. Úgy gondoljuk, hogy nagy lehetőség áll előttünk, és alig várjuk, hogy még több terméket nyújtsunk az ügyfelek számára” – magyarázta a cég pénzügyi vezetője, Jason Warnick.

A Robinhoodot 2013-ban alapította Vlad Tenev és Baiju Bhatt, akik a vállalat bejelentése szerint a tőzsdei bevezetés után is megtartják a szavazati jogok többségét.

Olvastad már? A Bitcoin hashrátája a kínai „bányászkivonulás” után is növekszik

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Friss hírek

Snoop Dogg felfedte magát: ő áll egy népszerű NFT-Twitter mögött

A rapper azt állítja, hogy ő Cozomo de' Medici, egy álneves kriptotwitteres személyiség, akinek igen értékes NFT gyűjteménye van. (tovább…)

14 óra

Újra visszapattant a bitcoint, miután kis időre elveszítette a 40.000-es támaszt

A kínai ingatlanfejlesztő incidense hamarosan „elfelejtett esemény" lesz, mondja egy elemző, a piacok máris vállat vonnak a sztoritól. (tovább…)

18 óra

A Fear&Greed index alapján a bitcoin alulértékelt

A technikai elemzés egyik népszerű indikátora alapján úgy tűnik, a kereskedők többsége reménykedhet a hegymenetben. (tovább…)

23 óra

Texas követi Salvadort? A felmérés szerint a lakosok 37%-a akar kriptovalutás fizetést

Az államban nemrég lépett életbe két, a kriptovalutákkal kapcsolatos jogszabály, és számos vállalkozás már elfogadja a digitális fizetéseket. (tovább…)

2 nap

Jó hír: a hashrate növekszik, a banyászok pedig halmoznak

A Bitcoin bányászok a jelek szerint nem szívesen adják el BTC-jüket, mivel a hashrate a közelmúltbeli eladás ellenére is növekszik.…

2 nap

Dupla csúcs az Ethereum grafikonján

A héten eséssel kezdett a piac, az ether sem kivétel ez alól, már a 2000 dollárnál lévő támaszt figyelik az…

2 nap