3 ok, hogy miért ugrott 14%-ot az ether értéke

-

Az ether értéke jelentős növekedést tapasztalt az elmúlt hét során, a legtöbb hozamot az elmúlt 24 óra során hozta.
Több tényező is közrejátszott ehhez, amelynek további hatásai lehetnek a platformra.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A DeFi mindent újraír

Az elmúlt egy év alatt a decentralizált pénzügyek (DeFi) meghatározó szereplővé váltak a blokkláncszférán belül.
A DeFi-projektek közé olyanok tartoznak, mint az okosszerződés-alapú kölcsönök, kockázati tőkék vagy swap eszközök.
Vannak blokkláncplatformok, melyek képesek hasonló funkciók betöltésére, de egyiknek sincs olyan piacvezető szerepe, mint az Ethereumnak.
Jelenleg több mint 745 millió dollár van DeFi-szerződésekben lekötve, szinte mind az Ethereum hálózatán. Ez több mint duplája a tavalyi értékhez képest, márciusban valóban csökkent ez a szám, most azonban ismét növekedésnek indult.
Kétség sem fér hozzá, hogy a befektetők is kezdik észrevenni és megérteni, hogy ezekkel a rendszerekkel az Ethereum jelentős szerepet kaphat a hagyományos pénzügyi piacokon.
A Maker messze a legnépszerűbb DeFi-platform, amely tovább erősíti az Ethereumot. Emellett viszont több DeFi-platform is feltörekvőben van.
A Chainlink a legnépszerűbb oracle hálózat, amely szintén az Ethereum hálózatán fut és több DeFi-projekt számára is elengedhetetlen funkciót tölt be.

Megugrottak a határidős etheralapú szerződések

Az árfolyam helyreállásával a forgalom is javulni kezdett. Az etheralalpú határidős szerződések is jelentősen megugrottak az elmúlt 48 órában.
A SkewAnalytics a Twitteren osztotta meg legújabb adatait, miszerint a mostani áremelkedés egybeesik a határidős szerződések forgalmának növekedésével.


A növekedés húzóerejét az OkEx biztosítja, amely nemrég bejelentette, hogy hivatalosan is ők lettek a legnagyobb, derivátumokkal foglalkozó tőzsde, amely azt jelzi, hogy Ázsia jelentős érdeklődést mutat az ether iránt.
Fontos hozzátenni, hogy a határidős forgalom növekedése általában az árfolyam ingadozásával jár, és egy korrekció is beeshet, ha túl sokan longolnák meg a kriptopénzt.

Hamarosan itt a Serenity-fejlesztés

Júliusban a második legnagyobb kriptopénz átesik eddigi legnagyobb frissítésén. A „Serenity” névre keresztelt Ethereum 2.0-val a platform átáll a proof-of-stake konszenzusrendszerre. Ez kulcsfontosságú lesz az Ethereum skálázásának tekintetében, amely tovább bővíti a tranzakciós kapacitást.
Februárban a fejlesztőcsapat tartott a Redditen egy kérdezz-feleleket, melyben elmondták, hogy nagyon bíznak benne, hogy időben elindulhat a Serenity.
Ha életbe lép akkor az Ethereum 2.0, az jelentősen átalakíthatja az egész hálózatot, és lehetővé teheti, hogy globális szinten használhassuk a platformot.
Így nem meglepő, hogy a befektetők még a várhatóan nagy áremelkedés előtt fogják kihasználni a jelenlegi árfolyamot.

Olvastad már? Mégsem jön be PlanB 55 000 dolláros árfolyamot jósoló S2F-modellje?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!