A bitcoin-befektetések mértéke sokkal nagyobb, mint gondoljuk

-

A bitcoinpiac ereje még mindig viták tárgyát képezi. Most egy újabb elemzés látott napvilágot, amely azt mutatja, a vezető kriptopénz mögött lényegesen nagyobb befektetési kedv van, mint eddig gondoltuk.
Ez alapján az árfolyam akár drámaian is megnőhet a közeljövőben.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Milliókat visznek a piacra, naponta

PlanB, az ismert elemző több megfigyelést is publikált mostanában, de amelyet a leginkább idézni szoktak tőle, az a stock-to-flow arány és az árfolyam összefüggése.
Legutóbbi tweetjében kifejtette, a bitcoin nagyjából 7000 dolláros átlagáron ment 2017 októbere óta, ez alapján pedig havonta 400 millió USD értékben vásárolták fel a coinokat a befektetők.


Hogy ezt kicsit jobban tisztázzuk, azt kell tudnunk, hogy a bányászok az új blokkokból minden nap összesen 1800 BTC-hez jutnak, ennek nagy részét pedig el is adják.
Ha az egységárat 7000 dolláron számoljuk, akkor az jön ki, hogy az árfolyam csökkenésének az elkerüléséhez 400 millió dollárt kell a piacra vinni minden hónapban.
A felezés után ez az összeg – feltételezve, hogy a befektetők vásárlási kedve nem változik – feleannyi coin között fog eloszlani. Az áremelkedés viszont új befektetőket is elcsábíthat, akik a szektorba érkezve még magasabbra pumpálhatják az árakat.
Nyilvánvaló, hogy a bitcoin piacára hatalmas mennyiségű friss pénz érkezik, folyamatosan. Viszont van több faktor is, ami miatt ez a tény nem széles körben ismert.
Senki sem tudja például, hogy mennyi bitcoin is veszett el örökre, a privát kulcsok vagy a tárca-jelszavak elvesztése miatt.
Emellett a hírhedten pontatlan tőzsdei forgalmi adatok is torzíthatják a képet, hogy mennyi is a bitcoin valódi piaci kapittaizációja.

Hamarosan a teljes kriptoipar megváltozhat

Ennek a megfigyelésnek a kulcsmegállapítása az, hogy a felezés tényleges hatása egyelőre nem ismert. Az biztos, hogy naponta 900 bitcoinnal kisebb kibocsátás át fogja formálni a piaci dinamizmusokat, amelyek az előző 4 évben mozgatták az árakat.
A legutóbbi, 2017-es bullrun az altcoinpiacot is alaposan felforgatta, és láthattunk meredek emelkedéseket. Az olyan projektek, mint az Ethereum vagy a Ripple sokkal értékesebbé váltak, és megtörni látszik a Bitcoin hegemóniája.
Az azóta eltelt három évben sok minden történt, és az újonnan befektetett pénz következő nagy hulláma gyökeresen átalakíthatja ezeknek a kriptóknak a szerepét az iparágban.
Mostanában aggodalmak merülnek fel azzal kapcsolatban is, hogy a piacról hiányoznak az intézményi befektetők.
Viszont számba véve, hogy mennyi bizonyíthatóan egyéni befektető létezik, a „kiskereskedelmi” piac kifejezetten erősnek tekinthető.
Valószínűleg sokkal több bitcoin-befektetést fogunk tapasztalni nemsokára, növelve az értéket. Egy ilyen mozgással pedig a kriptoeszközök még inkább elmozdulhatnak a valódi felhasználás felé a spekuláció irányából.

Olvastad már? Mégsem jön be PlanB 55 000 dolláros árfolyamot jósoló S2F-modellje?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!