A bitcoinpiac ereje még mindig viták tárgyát képezi. Most egy újabb elemzés látott napvilágot, amely azt mutatja, a vezető kriptopénz mögött lényegesen nagyobb befektetési kedv van, mint eddig gondoltuk.

Ez alapján az árfolyam akár drámaian is megnőhet a közeljövőben.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Milliókat visznek a piacra, naponta

PlanB, az ismert elemző több megfigyelést is publikált mostanában, de amelyet a leginkább idézni szoktak tőle, az a stock-to-flow arány és az árfolyam összefüggése.

Legutóbbi tweetjében kifejtette, a bitcoin nagyjából 7000 dolláros átlagáron ment 2017 októbere óta, ez alapján pedig havonta 400 millió USD értékben vásárolták fel a coinokat a befektetők.

Hogy ezt kicsit jobban tisztázzuk, azt kell tudnunk, hogy a bányászok az új blokkokból minden nap összesen 1800 BTC-hez jutnak, ennek nagy részét pedig el is adják.

Ha az egységárat 7000 dolláron számoljuk, akkor az jön ki, hogy az árfolyam csökkenésének az elkerüléséhez 400 millió dollárt kell a piacra vinni minden hónapban.

A felezés után ez az összeg – feltételezve, hogy a befektetők vásárlási kedve nem változik – feleannyi coin között fog eloszlani. Az áremelkedés viszont új befektetőket is elcsábíthat, akik a szektorba érkezve még magasabbra pumpálhatják az árakat.

Nyilvánvaló, hogy a bitcoin piacára hatalmas mennyiségű friss pénz érkezik, folyamatosan. Viszont van több faktor is, ami miatt ez a tény nem széles körben ismert.

Senki sem tudja például, hogy mennyi bitcoin is veszett el örökre, a privát kulcsok vagy a tárca-jelszavak elvesztése miatt.

Emellett a hírhedten pontatlan tőzsdei forgalmi adatok is torzíthatják a képet, hogy mennyi is a bitcoin valódi piaci kapittaizációja.

Hamarosan a teljes kriptoipar megváltozhat

Ennek a megfigyelésnek a kulcsmegállapítása az, hogy a felezés tényleges hatása egyelőre nem ismert. Az biztos, hogy naponta 900 bitcoinnal kisebb kibocsátás át fogja formálni a piaci dinamizmusokat, amelyek az előző 4 évben mozgatták az árakat.

A legutóbbi, 2017-es bullrun az altcoinpiacot is alaposan felforgatta, és láthattunk meredek emelkedéseket. Az olyan projektek, mint az Ethereum vagy a Ripple sokkal értékesebbé váltak, és megtörni látszik a Bitcoin hegemóniája.

Az azóta eltelt három évben sok minden történt, és az újonnan befektetett pénz következő nagy hulláma gyökeresen átalakíthatja ezeknek a kriptóknak a szerepét az iparágban.

Mostanában aggodalmak merülnek fel azzal kapcsolatban is, hogy a piacról hiányoznak az intézményi befektetők.

Viszont számba véve, hogy mennyi bizonyíthatóan egyéni befektető létezik, a „kiskereskedelmi” piac kifejezetten erősnek tekinthető.

Valószínűleg sokkal több bitcoin-befektetést fogunk tapasztalni nemsokára, növelve az értéket. Egy ilyen mozgással pedig a kriptoeszközök még inkább elmozdulhatnak a valódi felhasználás felé a spekuláció irányából.

Olvastad már? Mégsem jön be PlanB 55 000 dolláros árfolyamot jósoló S2F-modellje?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂