3 ok, amiért az Ethereum elérheti az 5000 dollárt az első negyedévben

-

A technikai, makrogazdasági és on-chain mutatók összessége arra utal, hogy az Ethereum piacán ebben a negyedévben árfolyamrali várható.
Az Ethereum natív tokenje, az ether (ETH) több mint 20%-ot zuhant, miután 2021. november 10-én 4.867 dollár körüli rekordmagas értéket ért el.
Mindazonáltal az éles árfolyam-visszaesés nem jelenti azt, hogy az ETH nem törekedhet új rekordmagasságra a következő hónapokban, ahogy azt több, széles körben elfogadott technikai, makrogazdasági és on-chain mutató is sugallja.
Az egyik ilyen indikátor 2022 első negyedévében az ether árfolyamának 5000 dolláros szintjét vizionálja, illetve más mérőszámok is bikás mozgásokat vetítenek előre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csökkenő éket fest az ETH árfolyamgörbéje

Az ether legutóbbi árkorrekciója egy potenciális klasszikus bullish forduló mintát fest, amelyet „csökkenő éknek” neveznek.
A csökkenő ékek a mintázat tetején szélesnek kezdődnek, majd egyre jobban összehúzódnak, ahogy az ár lejjebb halad. Ennek eredményeképpen az ármozgás kúp alakot formál, amely lefelé tendál, ahogy a reakciós csúcsok és a reakciós mélypontok közelednek egymáshoz.
A kereskedők csak akkor realizálják a bullish történéseket, amikor az ár határozottan áttör az ék ellenállása fölé.
Ennek eredményeképpen továbbra is magasak a várakozások, hogy az ETH árfolyama az elkövetkező időkben áttöri a csökkenő ék ellenállását. Ennek során annyit emelkedne, amennyi az ék felső és alsó trendvonala közötti maximális távolság lenne a kitörési ponttól mérve.


Ez nagyjából 5000 dollárra teszi az ether árcélját.

Csökken a tőzsdék Ethereum-tartaléka

A kereskedők jellemzően akkor viszik át a tokenjeiket a tőzsdékre, amikor eladni/kereskedni szándékoznak velük akár fiatra, stabilcoinra vagy más kriptovalutákra.
A kriptokereskedési platformokon végrehajtott tranzakciók nagyobb száma általában a piac magas eladási hangulatát tükrözi. Ezzel szemben, ha a tokentranzakciók száma csökken, akkor az erős hodl-hangulatot jelent.
A Glassnode blokklánc-elemző szolgáltatás által gyűjtött adatok azt mutatják, hogy a tőzsdékre történő on-chain etherbefizetések száma 23 havi mélypontra esett január 3-án.

ethereum-beutalások grafikonja
ETH-beutalások száma. Forrás: Glassnode

Emellett egy másik Glassnode-mérőszám, amely az ETH-t a tőzsdékre küldő ethercímek számát követi nyomon, szintén csökkenésről számolt be az elmúlt 30 napban. Ugyanebben az időszakban az ETH/USD árfolyam közel 11%-ot esett.
grafikon, a tőzsdékre küldő Ethereum-címek száma
A tőzsdékre küldő Ethereum-címek száma. Forrás: Glassnode

Eközben a teljes etheregyenleg az összes tőzsdén 2020 augusztusa óta csökkenő tendenciát mutat, ami arra utal, hogy az ETH befektetői hosszú távra terveznek, mivel az árfolyam ugyanebben az időszakban közel 400 dollárról valamivel 3800 dollár fölé emelkedett.
grafikon, Ethereum-menyiség a tőzsdéken
Jelenlegi Ethereum-mennyiség a tőzsdéken. Forrás: Glassnode

Az olcsó pénz itt marad?

Az ether 1000 dollár feletti zuhanása 2021 novemberétől napjainkig jelentős mértékben a Federal Reserve sólyomfordulatának hatására következett be.
Az amerikai jegybank úgy döntött, hogy felgyorsítja a havi 120 milliárd dolláros eszközvásárlási programjának feloldását, majd 2022-ben három kamatemelést hajt végre a nullához közeli szintről, hogy megfékezze a növekvő inflációt.

A laza monetáris politika volt egyébként az Ethereum, a Bitcoin (BTC) és más kriptopiacok hasonló árfolyamralijának egyik fő katalizátora.

grafikon, ETH/USD és BTC/USD heti árdiagram
ETH/USD és BTC/USD heti árdiagram. Forrás: TradingView

A Fed erőfeszítései azonban, hogy a jelenlegi 6,8%-os szintről három kamatemeléssel szelídítse meg az inflációt, hosszú távon nem biztos, hogy hatással lesznek a Bitcoin és az Ethereum árfolyamára. Antoni Trencsev, a Nexo kriptokölcsönplatform ügyvezető partnere például úgy véli, hogy az olcsó pénz velünk fog maradni.
„A Bitcoin és a kriptovaluták első számú befolyásoló tényezője 2022-ben a központi bankok politikája” – mondta a Bloombergnek.
Hozzátette:

„Az olcsó pénz velünk marad, ami óriási hatással van a kriptókra. A Fednek nincs elég gyomra vagy gerince ahhoz, hogy ellenálljon egy 10%-20%-os részvénypiaci összeomlásnak, a kötvénypiac kedvezőtlen reakciójával együtt”.

Thomas Peterffy magyar származású milliomos azt is mondta, hogy a befektetőknek a nettó portfóliójuk legalább 2-3%-át kriptopénzekbe, például BTC-be és ETH-ba kellene allokálniuk arra az esetre, ha a fiat pénz „a pokolba kerülne”.
Emellett a Bridgewater Associates alapítója, Ray Dalio elárulta, hogy BTC-t és ETH-t tart a portfóliójában a magasabb infláció okozta készpénz-leértékelődés kockázata ellen.

Olvastad már? Elképesztő a forgalom az OpenSea-n, egy bizonyos NFT-t akar mindenki

Forrás: cointelegraph.com


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!