A hét elején lejtmenetbe fordult a bitcoin árfolyama, a tőzsdei számok határozottan elgyengültek, vélhetően a pénteken esedékes opciós lejárat miatt.

Ez nagyjából 3 milliárd dollárnyi ügyletet jelent, amely hagyományosan hatással szokott lenni az árfolyamra.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Sokan nagyobb visszahúzódásra számítaanak, bár a medvék erőtlenségét jelzi, hogy a hét eleji 40000 alá történő leszúrás viszonylag kevés határidős szerződést likvidált.

A hét közepén a kínai Evergrande Group lenyugtatta a kedélyeket, hogy mégis tovább fizeti az adósságait, de a befektetők többsége szerint ettől függetlenül még bajok lehetnek a nagyrészt külföldi tulajdonban lévő, dollár-elszámolású kötvényeikkel.

A BTC esetében a múlt heti 48000 dolláros felugrás sem volt elég, hogy a 20 napos mozgóátlag ellenállását áttörje az árfolyam, de most, hogy a kínai aggodalmak alábbhagytak, a bikák reményei újból felerősödtek.

Gary Gensler, a SEC jelenlegi, kriptobarátnak mondott vezetője is a héten adott interjút, ahol a bitcoin is szóba került, de rövid távon ez sem okozott semmilyen változást az árban.

Historikus adatok alapján elmondható, hogy a szeptember általában gyenge hónap a BTC számára, az előző öt évben minden alkalommal esett.

Ha most az augusztusi zárás, 47110 alatt lesz hó végén, akkor meglesz a hatodik negatív szeptembert hozó év is.

Forrás: Bybt.com

A szeptemberi opciós és határidős lejárat erős teszt lesz a bikák számára, hiszen a vételi opciók többsége 46 ezerre, vagy magasabbra lett kötve.

Az opciók esetében a jogot vehetjük meg, hogy adott áron vásároljunk vagy adjunk el. Ha a lejáratkori ár magasabb, mint a mienk, nyertünk, ellenkező esetben a kötésünk értéktelen.

A jelek szerint a bikák dominálnak, de lehet, hogy elbízták magukat

Az emelkedésre szavazók nagyjából 2 milliárdnyi kötéssel rendelkeznek, ez 90%-kal magasabb, mint az esést váróké.

A kép persze nem ennyire fekete-fehér, hiszen a túlzott optimizmus sosem vezet jóra. Ráadásul a vételi opciók nem csak a bikák számára jók, ahogyan az eladást sem csak a pesszimistábbak használhatják.

Összetett stratégiák esetében mindkét változat használható, és a profi kereskedők használják is.

A medvék számára mindenesetre hasznos lenne, ha 46 ezer alatt tarthatnák az árat.

Ahogy közeleg a lejárat, úgy maximalizálják az erőfeszítéseiket a kereskedők. Ha a medvéknek sikerül 46 ezer alatt maradni, a veszteségek kezelhetők lesznek. Viszont ha fölötte zár az árfolyam, a bikák kerülnek jobb helyzetbe.

A becslések alapján nagyjából 75 millió dollár nyereséget könyvelhetnek el, ha ez így lesz, de ez vajon elég, hogy 50 ezer fölé tornázza az árfolyamot?

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Nem tudjuk megmondani, és valójában a tippelésre sincs túl sok esélye senkinek.

Szóval valószínűleg még lesz egy kis volatilitás, mielőtt elérjük a határidőt, és a jelek szerint a két oldalnak egyenlő esélyei vannak a felülkereskedésre.

Olvastad már? McGlone szerint az USA jövő hónapban jóváhagyhatja a bitcoin-ETF-et

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.