Kedden a Genesis Digital Assets bitcoin bányászati cég bejelentette, hogy 431 millió dollárt gyűjtött stratégiai befektetőktől.

A Genesis bányászati cég arról számolt, hogy a Paradigm vezette a több millió dolláros finanszírozási kört, és a cég egyik társalapítója csatlakozott a Genesis igazgatótanácsához.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Genesis Digital Assets ezzel megerősíti a Bitcoin-bányászati tevékenységét az Egyesült Államokban és az északi országokban

Az ipari méretű bitcoinbányászattal foglalkozó Genesis Digital Assets közzétette, hogy a cég 431 millió dollárt gyűjtött a közelmúltban tartott finanszírozási körben.

A finanszírozást a Paradigm vezette, de olyan cégek is részt vettek benne, mint az NYDIG, a Stoneridge, az FTX, a Ribbit, az Electric Capital, a Skybridge és a Kingsway Capital.

Matt Huang, a Paradigm társalapítója és ügyvezető partnere a bejelentés során kifejtette, hogy csatlakozik a Genesis Digital Assets (GDA) igazgatótanácsához.

„Közel egy évtized alatt a GDA csapata felépítette azt, amit a világ leglenyűgözőbb bitcoinbányászati műveletének tartunk” – mondta Huang a Bitcoin.com Newsnak küldött nyilatkozatában.

„Mindenük megvan ahhoz, hogy tovább növeljék a működésüket és még hatékonyabbá tegyék a bitcoin bányászatot, mi pedig örömmel támogatjuk a küldetésüket.”

A Genesis a következő 12 hónapban 8,6 Exahash hozzáadását tervezi

A Genesis részletezte, hogy a vállalat jelenlegi bányászati kapacitása 170 megawatt. A megawattokat 3,3 exahash/másodperc (EH/s) hash teljesítményre, vagyis a globális hashrate 2,4%-ára fordítják át.

A Genesis részletezte, miszerint célja, hogy a következő év során 8,6 EH/s hashpowerrel bővítse a flottát, és 2023 végére a GDA reményei szerint körülbelül 1,4 gigawatt kapacitással fog rendelkezni.

„Miközben azon dolgozunk, hogy 2023-ra 1,4 gigawattot hozzunk működésbe, a mostani fordulóból származó tőkét bitcoin bányászati tevékenységünk bővítésére fogjuk felhasználni olyan helyeken, ahol a tiszta energia könnyen elérhető” – mondta Marco Streng, a Genesis Digital Assets vezérigazgatója és társalapítója.

„Izgatottak vagyunk, hogy stratégiai befektetők csatlakoztak hozzánk, és örömmel várjuk, hogy együtt hajtsuk végre küldetésünket.”

A GDA bejelentése azt követi, hogy a cég 20 000 bányászberendezést vásárolt a Canaantól, és opciót kapott további 180 000 bányászberendezés megvásárlására a tőzsdén jegyzett bányászberendezés-gyártótól.

A vállalat az év során szoros kapcsolatot ápolt a Canaan-nal, és már a 20 ezres vásárlás előtt megállapodott néhány korábbi bányagép-vásárlásról.

Olvastad már? Snoop Dogg felfedte magát: ő áll egy népszerű NFT-Twitter mögött

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!