3 merész jóslat a bitcoin számára

-

2021-ben az amerikai dollár tovább gyengülhet azt követően is, hogy a demokraták átveszik az irányítást a kongresszus felett is.

Mindeközben a bitcoin új csúcsot alakított ki 40.000 dollár felett, vagyis több mint megkétszerezte korábbi 2017-es csúcsát.

Sokan egyetértenek abban, hogy 2021-ben is jól szerepelhet a dollárral szemben, különösen, ha az infláció továbbra is ilyen magas marad a segélycsomagok miatt.
Kevin Warsh, a Fed korábbi elnöke elmondta, „érti, hogy miért megy fel a bitcoin. A dollár gyengül, és a választások után valószínűleg tovább fog gyengülni különböző valuták ellen.”
Ez a narratíva: a bitcoin maximális készlete 21 millió, és a készlet növekedése négyévente feleződik. Mindeközben a dollár készlete végtelen.
A Fed végtelenül nyomtathatja, ezzel csökkentve vásárlási erejét. Az olyan eszközök, mint a bitcoin, megvédik a befektetőket a fiat gyengülésétől.

A nagy bitcoinbumm

2020-ban az intézmények körében jelentősen megerősödött a bitcoin dollár-ellenes narratívája.
Az amerikai kormány a járvány miatt megemelte kiadásait, és a Fed közel nullára csökkentette a kamatokat, így a dollár több mint 12%-ot esett éves csúcsához képest.
Ezt követően a befektetők bitcoinba rakták a pénzüket, és éves szinten több mint 300%-ot emelkedett értéke.
A 2021-es év hasonlóan alakulhat a dollár és a bitcoin számára. Biden elnöksége tovább gyengítheti a dollárt. A leendő elnök megemelné a 900 milliárd dolláros segélycsomagot, így még magasabb infláció várható.

A kék kongresszus „egyértelműen rossz hír a dollár számára, és megerősíti, hogy 2021-ben tovább gyengülhet.”mondta Derek Halpenny, a MUFG Bank kutatási igazgatója, hozzátéve, hogy a dollár többet gyengülhet, mint azt korábban gondolták.

Mindeközben a Fed évekre nulla közelben tartaná a kamatokat, legalábbis amíg az infláció nem éri el a 2 százalékot. Ebbe az is beletartozik, hogy továbbra is havonta 120 milliárd dollárnyi kötvényt és vállalati adósságot fognak felvásárolni. Ez további nyomást jelent a dollár számára.

Fiat verseny

Az is ronthat a dollár esélyein, hogy a világ többi valutája jobban helyreállhat a világjárványt követően. A Goldman Sachs elemzői úgy vélik, hogy a kereslet esése miatt legalább további 5 százalékot romolhat a dollár árfolyama.

„A dollár értéke továbbra is magas, így akár évekig folytathatja a zuhanást.” – mondta Gurpreet Gill, a Goldman Sachs Asset Management stratégája.

Összességében a bitcoin a dollár gyengülésével tovább emelkedhet.
Az olyan intézményi befektetők, mint Paul Tudor Jones, Scott Minerd, és Stan Druckenmiller több milliárd dolláros portfóliójuk egy részét már bitcoinba fektette.
Mindeközben olyan cégek is beszálltak, mint a MicroStrategy, MassMutual, Ruffer Investments, és a Square.

Olvastad már? Mi a helyzet a világ 9. legértékesebb javával?

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!