Amit senki nem vett észre: Trump utolsó Twitter-üzenete a bitcoinról szólt

-

Doneld Trump letiltása előtt két perccel a Twitteren tette közzé (később eltávolított) ambiciózus elképzeléseit arra vonatkozólag, hogy az USA minden államadósságát visszafizetné 1 éven belül – természetesen csak ha Joe Bident nem iktatják be hivatalába.

„Vissza fogjuk fizetni! Minden eszközünk megvan rá. Úgy hívják: bitcoin” – írta Trump a közösségi oldalon.

Úgy néz ki tehát, hogy az ország polgára a bitcoin bikaciklusát meglovagolva szeretne elegendő tőkét kovácsolni ahhoz, hogy a nagyrészt idén felhalmozott 27 ezer milliárd dolláros államtartozást a legutolsó centig visszafizesse.

Az ötlet egyébként zseniális (is lehetne): veszünk egy csomó bitcoint, majd teszünk pár világrengető kijelentést.

Az árfolyam nyilván felkúszik, mi pedig kiszállunk elegendő nyereséggel ahhoz, hogy visszafizethessük a felvett hiteleket.

A dologban a sok bökkenőn túl van egy, ami még a mi ingerküszöbünket is megütötte. Ahogy azt hozzászólásában a Kriptoworld Trumpnak jelezte: a világ minden bitcoinja sem lenne elegendő arra, hogy az Egyesült Államok visszafizethesse tartozását a pénzintézetek felé.

Hogy pontosabbak legyünk: ha Trumpék valóban felvásárolnának minden második bitcoint (ami lehetetlen, hisz jól tudjuk, hogy azok nagy része már örökre elveszett), a jelenlegi árfolyamhoz képest akkor is egy cirka 7500%-os növekedést kellene produkálnia a kriptopénz árfolyamának céljuk megvalósításához.

Ezt a hozzászólást már ő sem engedhette el a füle mellett, olyannyira, hogy még tiltása előtt törölte bejegyzését.

Kicsivel később az általa üzemeltetett Whoite House weboldalról is eltűntek azok a felhívások, amelyek a lakossági és intézményi bitcoinfelvásárlási lehetőségeket listázták.

Egyébként, hogy ki lehet az a Doneld Trump, mi sem tudjuk, de minden bizonnyal csak a Donald Trump amerikai elnökkel való névrokonságából szeretett volna némi hírnevet kovácsolni.

Forrás: agyszülemény.hu

Mi ez? A Kriptoworld legújabb rovata, amelyet azért hoztunk létre, hogy a komoly pénzügyi hírek közé becsempésszünk egy-két felüdítő baromságot és görbetükröt mutassunk a clickbaitnek. A lényeg persze ott van ezekben a cikkekben is, csak tudni kell olvasni a sorok között. Ez a rovat második bejegyzése, a továbbiak ide kattintva elérhetők.

Ha legalább megmosolyogtatott a történet, oszd meg a Facebookon, hogy mindenkihez eljusson 😉

Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!