Ártatlannak vallották magukat a pénzmosási eseteket vizsgáló bíróság előtt november 12-én azok a thai fivérek, akik a vád szerint 24 millió dollár értékű kriptovaluta csalást követtek el egy finn férfi ellen. A testvéreket először augusztusban tartóztatták le, egy kriptovaluta-alapú csalás tervezése miatt, amiről már korábban beszámoltunk.

Olvastad már?  Bezár a koreai Zenies váltó

 

Az átverés felépítése

A thai bűnügyi bíróság tárgyalásán ártatlannak vallotta magát a Prinya Jaravijit és fiatalabb testvérei, Supitcha és Jiratpisit által alkotott trió – olvasható a helyi Bangkok Post közleményében.

Az eljárás során a három testvért, és hat társukat azzal vádolták, hogy 24 millió dollár értékű Bitcoint csaltak ki Aamai Otava Saarimaa 21 éves finn férfitől.

A nyomozás információi alapján, a Jaravijit testvérek egy csábító ajánlattal rávették az áldozatot, hogy különböző vállalatokba fektessen, mint például a szerencsejátékok köré épülő Dragon Coin, Expay Software Co kötvényeket, és 500 millió DNA Co. részvényt vásároljon. Tanácsadóiban megbízva Saarimaa a kívánt összeget több tranzakció segítségével a testvérek személyes kriptotárcájára utalta.

A tranzakciókat követve kiderült, hogy a Jaravijit testvérek azonban befektetés helyett inkább hagyományos valutára váltották a rengeteg kriptovalutát, amelyeket aztán földek vásárlására használtak. Saarimaa persze semmit sem látott a „profitból”, így jelentette az ügyet a Thai Bűnüldözési Osztályon.

Súlyos pénzeket foglaltak le

A testvérek egyike, a „Boom” néven is ismert színművész például 1,3 millió dollár értékben vásárolt földeket, Bangkok Chatuchak régiójában. A legidősebb Jaravijit 3,7 millió dollárért vett 7 egységnyi földet ugyanitt, illetve a Din Daeng régióban – olvasható a Bangkok Post tudósításában.

Októberben a thai pénzmosás elleni hivatal 6,4 millió dollár értékű vagyont foglalt le kriptovalutákkal kapcsolatos csalási tevékenység gyanúja miatt. Ezek közé tartozik öt teljes bankszámla, és egy parcellányi Boom tulajdonában lévő föld is.

A legidősebb fivér a letartóztatás elkerülése érdekében az USA-ba menekült. A thai szervek többször próbálták felszólítani, kihallgatásra bírni, illetve többször felhívták figyelmét arra, hogy ezek elmulasztása kiadatási eljáráshoz vezethet.

Prinya azonban nem reagált ezekre a felszólításokra, ami ahhoz vezetett, hogy bevonják útlevelét, így kényszerítve őt arra, hogy visszatérjen Thaiföldre. A bíróság a következő tárgyalást december 24-re tűzte ki, amelyen a tanúk és listája kerül ismertetésre és átvizsgálásra.

 

Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!