24 millió dolláros bitcoin csalás

-

A thai rendőrség őrizetbe vett egy 27 éves színészt, Jiratpisit „Boom” Jaravijitot, aki egy 24 millió dolláros kriptopénz csalással vádolnak – írta a Bangkok Post augusztus 9-én.

Jiratpisit állítólag egyike annak a 7 gyanúsítottnak, akik a bűntett feltételezett elkövetői. A jelentések szerint bátyja és nővére is érintett.

Július 26-án a büntetőbíróság az után adott ki elfogatóparancsot, hogy egy finn személy bejelentést tett, miszerint hamis módon arra csábítottak külföldieket, hogy 797 millió thai bát (kb. 24 millió dollár) értékben végezzenek kriptovaluta alapú befektetéseket. Jiratpisitot pénzmosás vádjával tartják fogva, amelynek elkövetését tagadja.

Az állítólagos kiberbűnözők a jelentések szerint azt ígérték, hogy egy olyan vállalatok részvényeit kínálják, amely a Dragon Coin kriptovalutába fektetett. A Bangkok Post szerint a befektetők nem kaptak semmilyen osztalékot befektetéseik után, illetve meghívást sem részvényesek találkozójára. A thai bűnmegelőzési osztály azt állítja, a bűnözők felvették a BTC-t az e-tárcáikban, majd bátra váltották azokat.

Korábban ezen a héten a dél-koreai rendőrség átkutatta a Shinil Group irodáját, akiknek az állítólagos kriptocsalásuk azt ígérte a befektetőknek, hogy kiemelik az orosz Dimitrij Donszkoj csatahajót, a legendás japán-orosz háború 113 éve elsüllyedt aranyszállító hajóját. (A hírről egyébként az Index is beszámolt).

Hogy a befektetőket a vállalat kriptovalutájának megvásárlására buzdítsa, a Shinil megígérte, hogy szétosztja majd köztük a hajón talált aranyat. A token ez évi kibocsátása állítólag 60 milliárd dél-koreai wont (53,7 millió dollár) hozott a vállalatnak világszerte 100.000 befektetőtől. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy a hajó tényleg tartalmazna–e aranyat.

Legutóbb a tokiói székhelyű Trend Micro biztonsági szoftverfejlesztő talált egy BTC ATM malware-t, amelyeket online értékesítéseken keresztül kínálnak.

A Trend Micro idéz egy hirdetést, amelyet egy „látszólag egy tiszteletben tartott” felhasználó posztolt a darknet fórumán. 25.000 dollárért cserébe a bűnözők Bitcoin ATM malware-t kínálnak, amelyhez egy használatkész NFC-képes EMV kártyát adnak ajándékba.

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!