2020 óta tartósan manipulálják az ethereum árát

-

Az Ethereum netflow grafikonja azt mutatja, hogy a tőzsdei áramlások kiugrása gyakran akkor következett be, amikor az ETH árfolyama rövid/hosszú távú mélyponton volt.

Az Ethereum (ETH) tőzsdei netflowja az elmúlt néhány évben rávilágít az Ether bálnák viselkedési mintájára, amelyet a piaci elemzők szerint a második legnagyobb kriptopénz árfolyamának pumpálása érdekében tesznek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A „exchange netflow” egy olyan mutató, amely az összes központosított tőzsdén a tárcákba belépő vagy onnan kilépő kriptók nettó mennyiségét méri.

A mérőszám értékét egyszerűen a tőzsdei beáramlások és a tőzsdei kiáramlások különbségéből számítják ki.

A Cryptoquant kriptoelemző cég egyik álnéven működő kereskedője által megosztott adatok azt mutatják, hogy az ETH bálnák következetesen a tőzsdékre küldték állományaikat, hogy megemeljék az ETH árát és magasabb piaci áron adják azt el.

Az Ethereum tőzsdei netflow adatai megerősítették az ETH bálnák viselkedési mintáját, és azt jelzik, hogy ez 2020 óta tartósan fennáll.

Az árpumpálást gyakran követi, hogy a bálnák megemelt piaci áron adják el a tartalékaikat. Az árpumpát ezután korrekció követi, ahogy az alábbi grafikonon látható.

Forrás CryptoQuant

A viselkedésmintázat meglepő volt, mivel a pozitív nettó beáramlást vagy a központi tőzsdéken történő befizetések számának növekedését gyakran tekintik medvés jelnek, mivel a kereskedők többnyire a tőzsdékre küldik állományaikat eladásra.

A kereskedő az elemzésében megjegyezte, hogy az Ethereum tőzsdei betétek időszakosan nőttek az eszköz rövid vagy hosszú távú mélypontjai alatt.

Az Ethereum netflow diagramja megerősíti, hogy a tőzsdei áramlások kiugrása gyakran akkor történt, amikor az ETH ára alacsonyabb szinteken volt.

Az Ethereum bálnák nagy mennyiségű befizetése a tőzsdékre még a Merge előtti időszakban is folytatódott, mivel az ETH árfolyama a kulcsfontosságú proof-of-stake átmenet előtt emelkedett.

Az Ether árfolyama az egyesülés után annak ellenére, hogy számos piaci szakértő mást állított, megmerült, így megerősítve az Ether bálnák által a tőzsdei befizetésekkel kapcsolatos viselkedési mintát.

A kereskedő azonban arra a következtetésre jutott, hogy a tőzsdei beáramlás nem feltétlenül emelkedik az Ethereum árfolyamának emelkedése előtt.

Olvastad már? Jön az első blokkláncos játék a Sega-tól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!