Ausztráliában terjeszkedik a Coinbase

-

Amerika legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase bejelentette, hogy bővíti szolgáltatásait az ausztrál lakossági ügyfelek számára, megkönnyítve ezzel a digitális eszközök vásárlását, eladását és kereskedelmét.

A Coinbase először 2016-ban lépett be az ausztrál piacra, lehetővé téve a helyi ügyfelek számára a BTC és ETH vásárlását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Most elmondták, hogy bevezetik a PayID-t, amellyel az ausztrálok közvetlenül a bankszámlájukról történő átutalással is fizethetnek.

A PayID az ausztrál pénzügyi szolgáltatási szektor és az ausztrál jegybank által kiépített fizetési infrastruktúra, amely lehetővé teszi, hogy az emberek egy mobilszámot vagy egy e-mail címet összekapcsoljanak egy bankszámlával, és így fogadhassanak, vagy küldhessenek fizetéseket.

Ezen kívül a Coinbase bevezeti a Retail Advanced Tradinget – egy új eszközt, amely az ausztrál regisztrált ügyfeleknek hozzáférést biztosít a hatékony kereskedési eszközökhöz egyetlen egységes egyenleggel, valamint a 24/7 ügyfélszolgálati elérhetőséggel.

A tőzsde szerint Ausztrália a fintech innováció melegágya, ezért a vállalat alaposan utánanézett, hogy jobban megértse a piacot.

„Az ausztrálok voltak a digitális valuták legkorábbi felhasználói a világon, és ők hozzáértő befektetők. Ezt onnan tudjuk, hogy a Coinbase volt az egyik első platform, amelyre az ausztrálok rábízták kripto-befektetéseiket. Most a Coinbase használatával szeretnénk növelni a rendelkezésre álló lehetőségeiket.”

A Coinbase azt is közölte, hogy a helyi leányvállalat, a Coinbase Australia Pty Ltd névre lett keresztelve, és regisztrálva van az Ausztrál Tranzakciójelentő és -elemző Központnál (AUSTRAC), hogy digitális valutaváltási szolgáltatásokat nyújthasson.

„A Coinbase-nél hiszünk a kormányokkal való együttműködésben a blokklánc technológiákkal, a Web3-mal és a digitális eszközökkel kapcsolatos kezdeményezésekben. A vállalat első napjaitól kezdve prioritásként kezeli a szabályozói megfelelés kérdését.”

A Coinbase az RMIT Egyetem Blockchain Innovation Hubjával is együttműködik a Web3-mal és a pénzügyek jövőjével kapcsolatos kutatásokban Ausztráliában.

Negatívan érintette viszont az iparágat, hogy az év elején a Commonwealth Bank (CommBank), Ausztrália legnagyobb bankja határozatlan időre szüneteltette kriptokereskedési szolgáltatásának elindítását.

Ennek indoklásaként a piac volatilitására és a megfelelő szabályozási keret szükségességére hivatkoztak.


Olvastad már? Dogecoin ár előrejelzés-itt az ideje vásárolni?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!