Ausztráliában terjeszkedik a Coinbase

-

Amerika legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase bejelentette, hogy bővíti szolgáltatásait az ausztrál lakossági ügyfelek számára, megkönnyítve ezzel a digitális eszközök vásárlását, eladását és kereskedelmét.

A Coinbase először 2016-ban lépett be az ausztrál piacra, lehetővé téve a helyi ügyfelek számára a BTC és ETH vásárlását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Most elmondták, hogy bevezetik a PayID-t, amellyel az ausztrálok közvetlenül a bankszámlájukról történő átutalással is fizethetnek.

A PayID az ausztrál pénzügyi szolgáltatási szektor és az ausztrál jegybank által kiépített fizetési infrastruktúra, amely lehetővé teszi, hogy az emberek egy mobilszámot vagy egy e-mail címet összekapcsoljanak egy bankszámlával, és így fogadhassanak, vagy küldhessenek fizetéseket.

Ezen kívül a Coinbase bevezeti a Retail Advanced Tradinget – egy új eszközt, amely az ausztrál regisztrált ügyfeleknek hozzáférést biztosít a hatékony kereskedési eszközökhöz egyetlen egységes egyenleggel, valamint a 24/7 ügyfélszolgálati elérhetőséggel.

A tőzsde szerint Ausztrália a fintech innováció melegágya, ezért a vállalat alaposan utánanézett, hogy jobban megértse a piacot.

„Az ausztrálok voltak a digitális valuták legkorábbi felhasználói a világon, és ők hozzáértő befektetők. Ezt onnan tudjuk, hogy a Coinbase volt az egyik első platform, amelyre az ausztrálok rábízták kripto-befektetéseiket. Most a Coinbase használatával szeretnénk növelni a rendelkezésre álló lehetőségeiket.”

A Coinbase azt is közölte, hogy a helyi leányvállalat, a Coinbase Australia Pty Ltd névre lett keresztelve, és regisztrálva van az Ausztrál Tranzakciójelentő és -elemző Központnál (AUSTRAC), hogy digitális valutaváltási szolgáltatásokat nyújthasson.

„A Coinbase-nél hiszünk a kormányokkal való együttműködésben a blokklánc technológiákkal, a Web3-mal és a digitális eszközökkel kapcsolatos kezdeményezésekben. A vállalat első napjaitól kezdve prioritásként kezeli a szabályozói megfelelés kérdését.”

A Coinbase az RMIT Egyetem Blockchain Innovation Hubjával is együttműködik a Web3-mal és a pénzügyek jövőjével kapcsolatos kutatásokban Ausztráliában.

Negatívan érintette viszont az iparágat, hogy az év elején a Commonwealth Bank (CommBank), Ausztrália legnagyobb bankja határozatlan időre szüneteltette kriptokereskedési szolgáltatásának elindítását.

Ennek indoklásaként a piac volatilitására és a megfelelő szabályozási keret szükségességére hivatkoztak.


Olvastad már? Dogecoin ár előrejelzés-itt az ideje vásárolni?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!