18 ezer dollárral szemez a BTC

-

Egyre több BTC-vásárló érezheti úgy, hogy veszteségben van, és a közvélekedés szerint még nem biztos, hogy jön az enyhülés. A heti zárás közeledtével a kereskedőket egy 18800 dollár alá történő leszúrás is rosszul érinthette.
Az árfolyam napok óta mintha be lenne ragadva a 19 ezer dolláros szintre. A volatilitás jelentős mértékben lecsökkent, de jelenleg úgy néz ki, hogy a mostani az első olyan heti zárás a Bitcoin elindulása óta, amikor az előző felezési ciklusban beállított rekord alá kerül az árfolyam.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elmúlt hétvégén egy nagy hajrával a 20 ezer fölött tudtak maradni a bikák, de mostanra a jelek szerint már kifáradtak. A kereskedők többsége egy mini-ralit várt a hétre, ennek ellenére a hangulat pesszimista maradt, és nem sikerült a kitörés.
A közösségi médiában aktív elemzők, kereskedők persze hozzá kellett, hogy szóljanak a témához.

„19300 alá kerültünk, és várhatóan el fog esni a 18 ezres támasz is. Legfeljebb skalpolásra lehet alkalmas ez a fajta mozgás.”

Mások is nagyjából hasonló nézeteket osztanak, és kevés esélyt látnak az emelkedésre.

„Nem bízok abban, hogy majd a hétvége erősödést hoz. Ha a bikák nem tudják áttörni a 19700-at, akkor szerintem még további esés jöhet.”

A heti zárás közeledtével az elemzők többsége arra számít, hogy a volatilitás ugrásszerűen megnőhet. Ezt sugallják az úgynevezett Bollinger-szalagok is, amely indikátort az árfolyam előrejelzésére használnak a kereskedők a technikai elemzés során.


Napi grafikonon nézve a szalagok alsó régiójában tartózkodik az ár, ebből pedig az következhet, hogy lefelé indul meg innen.

Sok cím van mínuszban

A BTC-tulajdonosok az árfolyamot tekintve 2011 óta nem zártak ilyen rossz hónapot. A Glassnode mérése alapján jelenleg rekordszámú, 18,8 millió olyan cím van, amely drágábban vásárolt, mint amennyibe most kerül a BTC.
Az előző kapitulációs fázisok során a készlet akár 60%-a is veszteségbe fordult.

Bitcoin címek a veszteségdiagramon. Forrás: Glassnode

„Május elseje óta 40 milliárd dollárnyi veszteséget realizáltak. Néhányan eladtak, néhányan pedig beragadtak a pozíciójukba. Egy dolog viszont biztos, akik az elmúlt egy évben érkeztek a piacra, elég sok volatilitást tapasztalhattak.”

Olvastad már? 2020 óta nem volt ilyen olcsó ETH-t utalni – 1,57 dollár az átlagköltség

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!