A Blockstream lehetővé teszi a befektetők számára a Bitcoin bányászatot a Blockstream Mining Note biztonsági token egyszerű megvásárlásával.

A Blockstream blokklánc-technológiai vállalat befejezte Bitcoin (BTC) bányászati  értékpapírtoken kibocsátásának (STO) hat részletét, összesen 30,9 millió euró (36 millió dollárt) értékben.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Blockstream csütörtökön hivatalosan bejelentette, hogy a vállalat 13,9 millió eurót (16,1 millió dollár) gyűjtött be a Blockstream Mining Note (BMN) néven ismert, Bitcoin-bányászatra összpontosító  értékpapírtokenjének hatodik kibocsátása során.

A közlemény szerint a legutóbbi a Blockstream által valaha kibocsátott legnagyobb részlet volt, ami az egyéni és intézményi befektetők növekvő érdeklődését jelzi. Az emeléssel a teljes BMN-kínálat több mint 122-re emelkedett, a befektetők száma pedig 70-re.

A Blockstream hivatalosan márciusban vezette be a BMN értékpapírtokenjét, amely a minősített, nem egyesült államokbeli befektetőknek alternatívát kínál a Bitcoin bányászatához vagy a Bitcoin-bányászati részvényekbe való befektetéshez azáltal, hogy BTC-t bányásznak a BMN hash-arányának felhasználásával.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Bitcoin Liquid oldalláncán kibocsátott minden egyes BMN Series 1 a Blockstream vállalati szintű bányászati létesítményeiben másodpercenként akár 2000 terahashes Bitcoin bányászatra jogosítja a befektetőket.

A BMN token más minősített befektetőkkel is kereskedhető, és a 2021 júliusától 2024 júliusáig tartó hároméves futamidő lejáratakor arányos mennyiségű BTC-t szállít a BMN tulajdonosának.

A hír annak közepette érkezik, hogy a Blockstream felkészül a BMN értékpapírtokenjének bevezetésére a Bitfinex Securities-en, a Bitfinex kriptopénz tőzsde új STO platformján, amelyet Kazahsztán nemzeti pénzügyi központja, az Asztanai Nemzetközi Pénzügyi Központ szabályoz.

Ahogy a Bitfinex Securities elindítása előrehalad, a BMN az egyik első eszközök egyike lesz, amelyeket az új platformon jegyeznek.

Olvastad már? A pénteki opciós lejárat nagy nyereséggel kecsegtet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!