1,6 millió dollárnyi digitális eszközt loptak el a hackerek a Pike Finance tárcáiból

-

Ismeretlen támadók nemrégiben közel 1,6 millió dollár értékű digitális eszközt loptak el a decentralizált pénzügyi protokollból, a Pike Finance-ból.

A protokoll bejelentette, hogy 20%-os jutalmat ajánl fel a források visszaszolgáltatásáért, miközben az incidens vizsgálata folytatódik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sérülékenység az USDC kódjában

A decentralizált pénzügyi DeFi protokoll, a Pike Finance május 1-jén bejelentette, hogy platformját nemrégiben támadás érte, és körülbelül 1,6 millió dollár értékben loptak el tokeneket.

Pike Finance
Forrás: X

Összesen 99 970,48 ARB, 64 126 OP és 479,39 ETH került a hackerekhez, ennyit tudtak kivonni a Pike tárcáiból.

A cég szerint ez a legutóbbi támadás, amely április 30-án történt, összefüggésben áll egy USDC sérülékenységgel, amelyet négy nappal korábban jelentettek.

Egy X-en keresztül publikált közleményben a Pike Finance kijelentette, hogy 20%-os jutalmat ajánl fel a források visszaszolgáltatásáért, miközben az eset vizsgálata tovább folytatódik.

Ugyanezt a jutalmat kínálják fel olyan információkért is, amelyek a lopott források visszaszolgáltatásához vezetnek.

Kódhiba vagy kódolási hiba

A támadáshoz vezető események sorrendjét részletezve a Pike Finance arra utalt, hogy az okosszerződés kódjába történő belejavítás vezethetett a sérülékenységhez, és nagy valószínűséggel hozzájárult a támadás kiváltásához.

„A protokoll kódját folyamatosan fejlesztjük, és mikor valami újdonságot vezetünk be, emberi mulasztásból előfordulhat, hogy a régi funkciók egy részét is ugyanúgy aktívan hagyjuk. Hasonló történt ebben az esetben is, így az okosszerződés máshogyan viselkedett, mint gondoltuk, mint ahogyan előre elképzeltük. Ezt a tényt pedig a támadók is felismerték.”

Megtérítenék a veszteséget

A közlemény hozzátette, hogy a támadók képesek voltak frissíteni a szerződéseket, ami lehetővé tette számukra, hogy megszerezzék az adminisztrátori hozzáférést, és így ellopják a kriptopénzeket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Pike Finance bejelentette, hogy később egy mindenre kiterjedő jelentést kíván kiadni, és tervet dolgoznak ki a felhasználók kártalanítására.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Egy kutya, egy kolbász és az MI keverékeként egy furcsa MI érme született

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!