Indiában a Mumbai rendőrség letartóztatott további négy gyanúsítottat, akik állítólag egy 14 millió dollár értékű csalásban vettek részt. Az indiai The Times írt a letartóztatásokról március 22-én.

Olvastad már? Összesen 5 millió kriptopénzreklámot tiltott le a Bing 2018-ban

A hírek szerint a rendőrség letartóztatta a Delhi-i származású Ashok Goyal Jaipurit, Asif Malpanit, Baljit Singh Sainit és Pradeep Arorát.

Goyal számos bankszámláját befagyasztották, melyet felhasznált a csalás elkövetésére. A Times szerint egy eddig meg nem nevezett Bollywood-i színész is kihallgatásra fog kerülni, aki népszerűsítette a csalást.

A múlt hónapban derült fény a csalásra, amikor az indiai rendőrség megtette az első négy letartóztatást, de Goyát ekkor még nem tartóztatták le.

Az ítéletekhez vezető első jelentés Surat városából érkezett, ahol egy férfit 150.000 dollár értékben károsítottak meg.

Január elején az indiai rendőrség szintén letartóztatott egy csalót, aki 71,6 millió dollár értékben követett el csalásokat.

Morgan Rockcoons, másik nevén Morgan Rockwell nemrég beismerte bűnösségét, két kriptopénzekkel kapcsolatos ügyben is csalást hajtott végre.

Földeket árult egy „Bitcoinopia” nevű kriptoprojektre, melyek fölött nem rendelkezett semmilyen tulajdoni joggal, emellett engedélyek nélkül üzemeltetett egy pénzküldő vállalkozást.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!