14 éve szunnyadó Bitcoin-tárca ébredt fel – hírösszefoglaló

-

Egy Bitcoin-bányász tulajdonában lévő, 14 éve szunnyadó Bitcoin-tárca újra felébredt. Az egyik legnagyobb ausztrál műsorszolgáltató, a Seven Network több YouTube-csatornájára is beszivárogtak kriptocsalók, akik egy hamis Elon Musk-kriptocsalás livestreamjét közvetítették. Eközben az amerikai kormány közel 4000 bitcoint küldött egy Coinbase-tárcájába.

Egy 2010-es Satoshi-korszakbeli Bitcoin-tárca 14 évnyi szunnyadás után ébredt fel, és 50 bitcoint utaltak róla a Binance kriptotőzsdére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Megmozdult egy korai bányász Bitcoin-tárcája

A Lookonchain onchain elemző cég adatai szerint a Bitcoin-tárca egy BTC bányászhoz tartozik, aki 2010 júliusában 50 BTC-t keresett bányászjutalomként.

Ezek a legkorábbi bányászott Bitcoinok, amikor a bányászjutalom blokkonként 50 BTC volt. A jelenlegi blokkjutalom mindössze 3,125 BTC.

bitcoin
A Satoshi-érából származó Bitcoin-tárca története. Forrás: LookonChain.

A Bitcoin-bányász akkor szerezte meg az 50 BTC blokk jutalmát, amikor a BTC 0,05 dollár körüli áron kereskedett, és a hálózat alig egyéves volt. Akkoriban a teljes BTC-állomány értéke mindössze 25 dollár volt.

A Bitcoin-tárca tranzakciós előzményei azt mutatják, hogy a bányásznak sikerült egyetlen blokkot bányásznia – ez ritka teljesítmény a mai világban, ahol a Bitcoin-hálózat hashrátái új történelmi csúcsokat érnek el.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Kriptocsalók hackeltek meg egy ausztrál műsorszolgáltatót

Az egyik legnagyobb ausztrál műsorszolgáltató, a Seven Network YouTube-hírcsatornáját csütörtökön kriptocsalók törték fel – olyan videókat mutattak be, amelyeken egy deepfake Elon Musk csalárd kriptoprogramot kínál.

A 7News YouTube-csatornáját úgy alakították át, hogy az a Tesla csatornájának tűnjön, és egy mesterséges intelligencia által generált hamisítványt mutattak be a cég vezérigazgatójáról, aki azt mondta, hogy kriptót osztogat.

bitcoin

A mesterséges intelligenciával hamisított Musk egy gyakori „duplázd meg a pénzed” scamet hirdetett – ez azt ígéri, hogy a címre küldött kriptók dupláját küldi vissza.

Összesen mintegy 150 ezren nézték a cikk írásakor a 7News csatornán a hamis Muskot bemutató három livestreamet. Nem tudni, hogy a nézők közül hányan voltak botok, akiket a nézettségi számok növelése miatt vetettek be.

A 7News YouTube-csatornájára mutató linkeket ugyan letiltották, de a feltört csatornán továbbra is a hírszervezet-ellenőrző pipa volt látható.

A Seven szóvivője azt nyilatkozta a Sydney Morning Heraldnak, hogy a vállalat tisztában van azzal, hogy néhány YouTube-csatornája nem a szokásos módon jelenik meg.

„A Seven vizsgálja a helyzetet, és együttműködik a YouTube-bal a helyzet mielőbbi megoldása érdekében” – mondta a szóvivő.

Az amerikai kormány 3940 bitcoint küld a Coinbase tőzsdére

Az Arkham Intelligence blokkláncelemző cég adatai szerint a Egyesült Államok kormánya június 26-án 3940 bitcoint utalt át egy Coinbase Prime tárcára.

A szóban forgó bitcoin állítólag Banmeet Singh-től származik, egy állítólagos darkwebes kereskedőtől, akit az Egyesült Államokban kábítószerrel kapcsolatos vádak miatt ítéltek el, és akit arra köteleztek, hogy fizesse meg a 8100 BTC-t, amely Singh 2019-es elítélésének idején körülbelül 150 millió dollárt ért.

A kriptoközösség reakciója a közösségi médiában az egyszerű elismeréstől az átutalás időzítésével kapcsolatos félelmek kifejezéséig terjedt.

Egy X.com felhasználó például azt írta, hogy „az amerikai kormány BTC-dömpingjével és a lehetséges háborúval … fogalmam sincs, hová lyukad ki a kriptó”.

bitcoin
Forrás: X

Olvastad már? Ez az Elon Musk cég elfogadja a Dogecoin-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!