130 millió dollárnyi long pozíció megsemmisült, ahogy a bikapiac szünetet tart

-

Likvidálások fedezik a piacot, ahogy a volatilitás összeomlik és a bikapiac egy időre leáll.

A kriptopiacon a közelmúltban megnövekedett volatilitási fázison mentek keresztül, ami jelentős, 130 millió dolláros long pozíciók megsemmisülését eredményezte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Likvidálásokra akkor kerül sor, amikor a piac az emelkedő árakra fogadó kereskedők ellenében mozog, ami a pozícióik fedezésére irányuló automatikus eladáshoz vezet.

A likvidációs hőtérkép megmutatja a hatás mértékét, a Bitcoin és az Ethereum szenvedte el a legsúlyosabb károkat.

A Bitcoin grafikonja a BTC árfolyamának jelentős korrekcióját jelzi. A bitcoin ármozgása gyakran meghatározza a szélesebb piacot, és ezúttal sem volt kivétel.

Az árcsökkenés szorosan kapcsolódik a likvidálások zuhatagához, ahol gyors egymásutánban nagyszámú tőkeáttételes long pozíciót szüntettek meg.

Ez arra enged következtetni, hogy a kereskedőket, akik talán túlságosan optimisták voltak a folytatódó bika lendületet illetően, váratlanul érte a hirtelen piaci irányváltás.

Forrás: CoinGlass

A likvidált pozíciók komor története ellenére azonban a piac reakciója árnyaltabb történetet mesél el.

Míg a „vérfürdő” kifejezés drasztikus esések és piaci pánik képét idézi, a valóság sokkal visszafogottabb volt.

A BTC grafikonja a szélsőséges volatilitás hiányát jelzi, a piac nem mutatja a heves esés jeleit.

Inkább egy egészséges korrekciónak nevezhetnénk azt, aminek tanúi vagyunk.

A korrekció a piaci ciklusok természetes része, segít megelőzni, hogy a piac túlságosan túlvetté váljon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A likvidálási eseményt megelőzően a piac nem volt túlzottan túlhajtott állapotban, amit a túl magas RSI-értékek hiánya jelez.

Ez arra enged következtetni, hogy a piac nem egy kipukkadni készülő buborékban volt, hanem inkább az egyensúly helyreállításának állapotában.

A 130 millió dollárnyi long pozíció likvidálása a piac számára egyfajta nyomáscsökkentő szelepnek is tekinthető, amely csökkentette a spekulatív fogadások számát, és nagyobb stabilitást hozott.

Amint a por leülepszik, a piac új alapot találhat, amelyre az út következő szakaszát építheti.


Olvastad már? Hatalmasat nőttek a Bitcoin tranzakciós díjai

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!