12 hónapos mélyponton a bitcoin piaci dominnciája

A bitcoin dominanciája 12 hónapos mélypontra süllyedt az utóbbi rali ellenére. Mindez az altcoinpiacok megújult erősségét jelzi.

Igencsak alacsony tartományba jutott a bitcoin altcoinokhoz viszonyított összpiaci értéke. A vezető kriptopénz jelenleg a 359,5 milliárd dollár értékű kriptopiac 61%-át teszi ki.

A bitcoin dominanciája május közepén még 67% volt, múlt év szeptemberében pedig 69,9%. 2017 első negyedéve óta ez a szeptemberi arány volt a legnagyobb.

Forrás: CoinMarketCap
Az altok hatalomra jutnak

A bitcoin uralmának relatív csökkenése azután érkezik, hogy a teljes kriptopiac kapitalizációja komoly ellenállást tesztelget, miközben 12 hónapos magaslatokra jut.

További 11 milliárd dollár megérkezése odáig vezetne, hogy a kriptopiac kapitalizációja 370 milliárd dollárt érne el először 2018 májusa óta.

Forrás: CoinMarketCap
Izzanak az altcoinok a Binance Futuresön

A bitcoin júliusi erőssége és öt számjegyű ára ellenére a hónapban először ért el 140 milliárd dolláros kapitalizációt az altcoinok összértéke az elmúlt 2 év során.

Forrás: CoinMarketCap

A Binance júliusi kereskedési jelentése szerint az altcoinok piacának erőssége megnőtt, miközben az altok kereskedési volumenének részesedése 32%-ról 40%-ra nőtt a Binance Futuresön.

A Binance szerint mindennek az Ethereum-alapú decentralizált pénzügyek (DeFi) ágazatának növekedése áll, valamint a régóta várt ETH-staking miatt történő ETH-felhalmozás.

Az Ethereum és a DeFi vezeti az altszezont

Júliusban a DeFi-kben zárolt eszközök értéke megduplázódott, 2 milliárdból 4 milliárd dollár lett belőle.

A CoinMarketCap adatai szerint a 10 legnagyobb DeFi-token piaci kapitalizációja 7 milliárd dollárt tesz ki. A top10 DeFi-token mind beletartozik az 50 vezető kriptoeszköz közé.

Olvastad már? A Bitcoin-bálnák kihasználták az árcsökkenéseket, miközben 1,2 milliárd dollár hagyta el a tőzsdéket

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 

Friss hírek

Craig Wright peres eljárásban hurcolja meg a Bitcoin fejlesztőit

Az Ontier LLP ügyvédi iroda jogi lépést kezdeményezett az önjelölt Bitcoin-feltaláló Craig Wright nevében, hogy ügyfelük csaknem 5 milliárd dollárnyi…

2021.02.27.

5 millió dollárnyi bitcoint utalt valaki, amely 2010 óta nem mozdult

A régi bitcointárcák mozgásai mindig érdekes események. Azonban ezúttal sem Satoshi Nakamoto utalt. (tovább…)

2021.02.26.

Folyamatosan fog bitcoint vásárolni a MicroStrategy

A MicroStrategy tovább tervezi növelni tőkéjét, felesleges készpénzét pedig még több Bitcoin vásárlására fordítja – mondta el Michael Saylor, a…

2021.02.26.

Charlie Munger szerint a bitcoin sohasem lesz globális csereeszköz

A Berkshire Hathaway elnökéhez, Warren Buffetthez hasonlóan a 97 éves Munger – a vállalat alelnöke – is a bitcoin jól…

2021.02.26.

A Coinbase-nél 2012 óta elérhető a bitcoin

Az amerikai székhelyű tőzsde magántulajdonban lévő és tőzsdén jegyzett cégeknek kínál tanácsadói és egyéb  jellegű szolgáltatásokat. (tovább…)

2021.02.26.

Oldalaznak a piacok, ahogy az eladók és a vevők nem bírnak egymással

A kriptopénzek oldalazása alapvetően jó alkalmat biztosít a határidős kereskedők részére, hogy a BTC árára spekuláljanak. (tovább…)

2021.02.26.