Kriptopénz

12 hónapos mélyponton a bitcoin piaci dominnciája

A bitcoin dominanciája 12 hónapos mélypontra süllyedt az utóbbi rali ellenére. Mindez az altcoinpiacok megújult erősségét jelzi.

Igencsak alacsony tartományba jutott a bitcoin altcoinokhoz viszonyított összpiaci értéke. A vezető kriptopénz jelenleg a 359,5 milliárd dollár értékű kriptopiac 61%-át teszi ki.

A bitcoin dominanciája május közepén még 67% volt, múlt év szeptemberében pedig 69,9%. 2017 első negyedéve óta ez a szeptemberi arány volt a legnagyobb.

Forrás: CoinMarketCap
Az altok hatalomra jutnak

A bitcoin uralmának relatív csökkenése azután érkezik, hogy a teljes kriptopiac kapitalizációja komoly ellenállást tesztelget, miközben 12 hónapos magaslatokra jut.

További 11 milliárd dollár megérkezése odáig vezetne, hogy a kriptopiac kapitalizációja 370 milliárd dollárt érne el először 2018 májusa óta.

Forrás: CoinMarketCap
Izzanak az altcoinok a Binance Futuresön

A bitcoin júliusi erőssége és öt számjegyű ára ellenére a hónapban először ért el 140 milliárd dolláros kapitalizációt az altcoinok összértéke az elmúlt 2 év során.

Forrás: CoinMarketCap

A Binance júliusi kereskedési jelentése szerint az altcoinok piacának erőssége megnőtt, miközben az altok kereskedési volumenének részesedése 32%-ról 40%-ra nőtt a Binance Futuresön.

A Binance szerint mindennek az Ethereum-alapú decentralizált pénzügyek (DeFi) ágazatának növekedése áll, valamint a régóta várt ETH-staking miatt történő ETH-felhalmozás.

Az Ethereum és a DeFi vezeti az altszezont

Júliusban a DeFi-kben zárolt eszközök értéke megduplázódott, 2 milliárdból 4 milliárd dollár lett belőle.

A CoinMarketCap adatai szerint a 10 legnagyobb DeFi-token piaci kapitalizációja 7 milliárd dollárt tesz ki. A top10 DeFi-token mind beletartozik az 50 vezető kriptoeszköz közé.

Olvastad már? A Bitcoin-bálnák kihasználták az árcsökkenéseket, miközben 1,2 milliárd dollár hagyta el a tőzsdéket

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 

Friss hírek

Emelkedéssel töltheti a hétvégét a bitcoin?

A bitcoin legutóbbi rallyja mintegy 5%-os emelkedést hozott a piacon. (tovább…)

2021.08.01.

Malajzia szerint a Binance illegálisan működik náluk

A malajziai értékpapír-bizottság (SC) ma végrehajtási intézkedéseket jelentett be a Binance ellen, mivel az illegálisan működik az ország területén. (tovább…)

2021.07.31.

Nyilvánosságra hozták az új „kriptotörvény” vázlatát

Don Beyer virginiai kongresszusi képviselő törvényjavaslatot terjesztett elő, hogy megkezdődjön a jelenlegi kriptószabályozás frissítésének „esedékes folyamata". (tovább…)

2021.07.31.

40 ezernél is kelendő a bitcoin a nagypályások között

A kisebb és a nagyobb bitcoin kereskedők egyaránt tömegesen halmozták fel az irányadó kriptopénzt abban az időszakban, amikor az ára…

2021.07.31.

Hatalmasat zuhanhat a Cardano

A veterán elemző, Peter Brandt által kiszúrt klasszikus technikai minta az ADA árfolyamának közel 90%-os csökkenését jósolja. (tovább…)

2021.07.31.

32 milliárdot ér a Robinhood

A rendkívül népszerű kripto- és tőzsdei kereskedési alkalmazás, a Robinhood részvényeivel a mai nap folyamán kezdik meg a kereskedést a…

2021.07.30.