117 millió dollár likvidálódott a bitcoin és az ethereum piacán

-

A Bitcoin és az Ethereum számára változékony volt a hét, mivel mindkettő emelkedett az optimista CPI-jelentést követően, majd egyik napról a másikra eltörölték ezeket a nyereségeket.

A Bitcoin és az Ethereum most adta fel az e heti optimista CPI-jelentést követően elért friss nyereségét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin, a piaci kapitalizáció szerint legnagyobb kriptopénz közel 4%-ot esett az elmúlt 24 órában, és jelenleg alig 17 000 dollár körül mozog a CoinGecko szerint.

A medvék heti szinten is visszaszerezték az irányítást a Bitcoin felett, a kriptopénz az elmúlt hét napban 1,2%-ot esett.

Az Ethereum eközben közel 6%-ot zuhant az elmúlt napban a CoinGecko szerint.

Még mindig nagyjából 200 dollárra van attól, hogy a három számjegyű tartományba essen, alig több mint 1200 dolláron kereskednek vele.

Több mint 117 millió dollárnyi tőkeáttételes pozíciót fújtak ki a teljes piacról, amelyeknek nagy részét a Bitcoin és az Ethereum teszi ki.

Az elmúlt 24 órában az ETH több mint 45 millió dollárnyi likvidálást könyvelhetett el, míg a BTC nagyjából 33 millió dollárt.

Ezt követően a Coinglassból származó likvidálási adatok szerint a Dogecoin (3,3 millió dollár) és a Litecoin (3 millió dollár) voltak a következő legnagyobb likvidálások.

Az elmúlt 12 óra összes likvidációjának több mint 92%-a long pozíciók kifújása volt.

bitcoin
Forrás: Coinglass

A legutóbbi mészárlás gyorsan követi a keddi CPI-jelentést, amely azt sugallta, hogy a forró infláció az Egyesült Államokban lehűlhet.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Bitcoin-, Ethereum-fordulat a CPI-jelentés után

Kedden az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal jelezte, hogy az infláció valóban még mindig emelkedik a méréseik szerint, de az emelkedés üteme lassabb, mint az előző hónapban.

Ez azt sugallja, hogy a Federal Reserve hawkish kísérletei, amelyek a féktelen infláció megfékezésére irányulnak, megtették hatásukat.

A fogyasztói árindex (CPI) egy árukosár, többek között a tej, a használt autók és az orvosi ellátás árának változását méri.

A ráta novemberben 0,1%-kal emelkedett, ami alacsonyabb, mint amilyen gyorsan ezek az árak októberben emelkedtek. Akkor a CPI-jelentés szerint az árak 0,3%-kal emelkedtek.

A piacok gyorsan reagáltak, a részvények és a kriptovaluták egyaránt emelkedtek, mivel azt remélték, hogy a Fed további kamatszigorítása lassulni fog.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

De mivel az infláció éves szinten még mindig több mint 7,1%, a Fed munkája még nem ért véget.

Egy nappal a jelentés megjelenése után a jegybank jelezte, hogy folytatja a kamatemelést, de a 0,75%-os emelés helyett ezt a számot visszasétáltatta 0,5%-ra.

A kamatlábak emelkedésével a pénz kölcsönzése drágábbá válik, aminek hullámzó hatásai lehetnek az egész gazdaságban, mivel a Fed megpróbálja lassítani a kiadásokat.

A készpénz tartása is csábítóbbá válik, mivel a kereskedelmi bankok kamatlábai is emelkednek, ami a befektetőknek kevésbé kockázatos hozamot biztosít, mint a részvénypiacra lépés.

Így a részvények és a kriptovaluták egyaránt zuhantak. És amíg az infláció nem kerül vissza 2% alá, a Fed kívánságának megfelelően, a jelenleg is tartó kriptopiaci medvepiac nem sok jelét mutatja annak, hogy új csúcsokra térjen vissza.


Olvastad már? Prémiumcsoport a Kriptoworldön!

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!