Furcsaságok a Binance tokenlistázásai körül

-

A napokban vette le a platformjáról a Binance a Mithril tokent, a közösségi figyelmét pedig értelemszerűen felkeltette, hogy ezután a fejlesztők nyilvánosan kérték vissza a listázáskor letétbe helyezett 200 ezer BNB tokent, amelyet a tőzsde követelt tőlük annak idején.

A tőzsde vezetője, CZ a Twitteren reagált az eseményre, és bemutatta a szerződésük vonatkozó passzusát, amely alapján a Binance jogosult megtartani ezt a pénzt, ha a token árfolyama bizonyos értékhatár alá csökken.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

CZ elmondása alapján a MITH árfolyama már többször is az előre meghatározott szint alá esett, a fejlesztők ráadásul semmit sem változtattak a projekten az elmúlt két év során.

A tőzsde vezetője szerint így teljesen jogos az igényük, hogy megtartsák a pénzt, és ennek megfelelően hozták meg a helyes döntést.

A MITH az ismert tajvani zenész, és népszerű NFT-befektető, Jeff Huang projektje.

A Binance és a MITH csapata közötti vita megragadta a kriptoközösség figyelmét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Számosan rávilágítottak, hogy a MITH gyakorlatilag 2021 eleje óta tetszhalottnak tekinthető, az akkori árfolyamon számolva pedig a BNB is csak 2 millió dollárt tett ki.

Ma viszont már 53 millió dollárt jelent a 200 ezer BNB token.

Mások alapvetően azt kérdőjelezik meg, hogy a tőzsde részéről etikus-e ekkora összeget elkérni, biztosítékként, ráadásul a tőzsde saját tokenjét használva.

Az is felmerült, hogy jó ötlet-e a delistázást bizonyos értékhatárhoz kötni, hiszen ez akár pump-and-dump sémákhoz is vezethetne, ha a tokenek árfolyama bizonyos szint alá csökkenne.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

A Binance az elmúlt hetek során a szokásosnál is többször került a kriptós sajtó címlapjaira, és nem mindig pozitív események miatt.

A tőzsde beszámolója a tartalékait illetően rengeteg kérdést vetett fel, több pénzügyi szakértő is megkérdőjelezte az audit hitelességét.

A CryptoQuant csapata később leellenőrizte az audit során nyilvánosságra hozott számokat, és a láncon követhető adatokkal való összevetés után úgy nyilatkoztak, hogy ők nem tapasztaltak az FTX tevékenységéhez hasonlító viselkedést.

Olvastad már? Prémiumcsoport a Kriptoworldön!

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!