Saját stablecoint ad ki egy argentin tartomány

-

San Luis tartományi képviselői elfogadták a törvényt, amely alapján helyben bocsáthatnak ki egy dollár alapú stablecoint, amelyet aztán különböző társadalmi, gazdasági és kulturális fejlesztések szolgálatába állítanának.

A tervek szerint a kezdeményezés a pénzügyi hozzáférés szintjét is növelni tudná.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tartományi képviselők ezzel megtették az első lépést, hogy hivatalosan is elismert pénzeszközként határozzák meg a stablecoinokat.

A tokent a pénzként való használhatóság mellett több területen is hasznos eszköznek tekintik, amely értéket adhat a használói számára, és növeli a pénzrendszer hatékonyságát.

A törvény része az is, hogy a tokent maga a tartományi kormányzat adja ki, a hivatalos megnevezése pedig a kellően túlbonyolított „San Luis Savings Digital Asset” lesz.

Minden állampolgár számára használható lesz, és 100%-ban a tartomány saját pénzeszközeivel fogják a fedezetet biztosítani.

Néhány ponton még nem túl részletesek a szabályok, így azt nem lehet tudni, hogy a token tényleges kriptopénzként fog-e működni, vagy inkább csak amolyan tokenizált kötvényként kell majd értelmezni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A törvény értelmében a tartomány az éves költségvetésének a 2%-ig bocsáthat ki tokeneket.

Egyelőre nem lett eldöntve, hogy melyik blokkláncot fogják használni, de azt egyértelművé tették, hogy olyant akarnak, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a saját tárcáikból egymás között közvetlenül is tudjanak pénzt küldeni.

A törvény egy másik területet is érint, mégpedig a művészeti NFT-k kérdéskörét, ezekkel külön fejezetben foglalkoznak.

Létrehozzák a San Luis Art Digital Assets kollekciót, amely a helyi művészek munkáit tömöríti majd, és amely tulajdonképpen egy platformot biztosít az alkotások digitalizálására, tokenizálására.

Ezeket aztán NFT-ként is áruba tudják majd bocsátani, az eredetiség és a tulajdonviszonyok egyértelmű nyilvántartásával.

A tervek szerint saját digitális piactér is létrejön majd.

Argentína országos szinten is nagyot lépett előre a blokklánc-elfogadás terén, december hetedikén fogadták el a törvénycsomagot, amely kertrendszert biztosít az iparág számára.

A törvény emellett létrehozza az országos blokklánc-bizottságot is, és külön kiemeli az auditálás és az azonosítás területét, mint a blokklánc előnyeit legjobban megmutató felhasználási módokat.

Ebben a törvényben viszont nem esik szó a különböző kriptoeszközök kibocsátásáról.


Olvastad már? Prémiumcsoport a Kriptoworldön!

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!