100 milliós veszteség a Bitcoin piacán

-

Az elmúlt nap során több, mint 100 millió dollár értékű tőkeáttételes Bitcoin pozíciót likvidáltak a tőzsdék, és egyes elemzők atól tartanak, az ár akár 50.000 dollárra is visszaeshet.

Csőstül jön a baj

Az árfolyamcsökkenést három egymást követő negatív nap váltotta ki, ami a Bitcoin árát július 2-án 62.000 dollár fölötti szintről július 4-én egészen 57 ezer dollárra vitte le.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy másik fontos fejlemény, hogy a Bitcoin árfolyama ezzel a zuhanással a spot Bitcoin ETF vásárlók által realizált átlagár alá esett, ami jelen pillanatban 57.979 dollár.

Ennek ellenére az ETF-tulajdonosok nem kezdtek el pánikszerűen eladni, július 3-án csak 20,5 millió dollár értékű nettó kiáramlás történt.

bitcoin
Forrás: Farside Investors

Tűzijáték még lehet

Egy pánikszerű eladási hullám azonban még így is bekövetkezhet, miután az amerikai befektetők visszatérnek a július 4-i függetlenség napi ünnepről, és azt látják, hogy vastagon pirosban van a tőzsde.

Emellett az Mt. Gox visszafizetések, amelyek várhatóan július elején kezdődnek, további eladási nyomást gyakorolhatnak a Bitcoinra, legalábbis sokan ettől tartanak.

Az Mt. Gox hitelezők több, mint 9,4 milliárd dollár értékű Bitcoint kapnak vissza, amelyet összesen 127.000 károsultnak osztanak ki.

Ők több, mint 10 éve várják a pénzüket, és biztos lesz, aki még aznap eladja a coinjait.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Trendvonal letörve, áremelkedés elhalasztva

A háromnapos árfolyamcsökkenés után a Bitcoin letörte a 200 napos trendvonalat, 10 hónapja először

Ez azt jelenti, hogy a várva várt potenciális kitörés egyelőre késlekedhet, amíg a Bitcoin át nem töri a júniusi csökkenő trendvonalat.

A népszerű kriptoelemző, Rekt Capital szerint ez a trendvonal továbbra is figyelendő, mivel a trendváltás jele lehet, amikor az árfolyam végül sikeresen meghódítja.

Néhány elemzés szerint ez az árfolyam-ingadozás csak egy úgynevezett shakeout lehet, egy gyors esés, amely megtisztítja a piacot a túlzott mértékű tőkeáttételt használó pozícióktól.

A jó hír, hogy ezt elméletileg az árfolyam helyreállása, értsd: emelkedése követi. Elméletileg.

A 10x Research csapata viszont arra figyelmeztet, hogy a Bitcoin még mindig visszatérhet az 50.000 dolláros szintre a megnövekedett eladói nyomás miatt, így érdemes óvatosnak lenni.

Olvastad már? A Floki árfolyama júliusban 0.002 dollár is lehet, de mi a helyzet a PlayDoge érmével?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!