100 millió dolláros bírságot kaphat a Ripple

-

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, a SEC) 102,6 millió dolláros bírságot követel a Ripple-től, igaz, ez jelentős csökkenés a korábban kért, közel 2 milliárd dolláros összeghez képest.

Sokat akar a SEC, a Ripple viszont nem szívesen fizetne

A SEC válaszolt a Ripple Labs alacsonyabb bírságra vonatkozó kérésére az XRP ügyben, miután a Ripple egy barátságosabb, 10 millió dolláros bírságot javasolt, hivatkozva a Terraform Labs ügyének a rendezésére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SEC eredetileg közel 2 milliárd dolláros végleges ítéletet követelt a bíróságtól.

„Amikor a Ripple a Bíróságot arra kéri, hogy a büntetés meghatározását a Terraform ügy rendezéséhez hasonlóan intézze, akkor a cég nem veszi figyelembe, hogy ott az alperes csődben van, és végleg megszűnik.”

A Terraform Labs teljesen felszámolásra kerül

Az SEC tisztázta, hogy a Terraform Labs vállalta, hogy megsemmisíti az összes kriptoeszköz-értékpapírjának kulcsait, jelentős összeget térít vissza ezeknek az értékpapíroknak a befektetői számára, és eltávolít két igazgatósági tagot a cég vezetőségéből, akik a jogsértések idején voltak felelős pozícióban.

Ezzel szemben az SEC kihangsúlyozta, hogy a Ripple semmilyen ilyen jellegű enyhítést nem vállal, és valójában semmibe sem akarnak beleegyezni.

„Azok a megoldások, ahol a pénzügyi nehézségekkel küzdő alperesek beleegyeznek abba, hogy gyorsan és önként visszatérítik a pénzeszközöket az áldozatoknak, és leállítják jogsértő tevékenységüket, nem segítenek meghatározni a szükséges büntetések mértékét egy kétségtelenül gazdag alperes esetében, aki nem ismeri el vagy ismeri be a jogsértéseit, és aki továbbra is profitot termel azzal a tevékenységgel, amely a jogsértést eredményezte.”

Bűvészkedés a számokkal

A SEC azt is nehezményezte, hogy a Terraform Labs esetén a cég profitja alapján határozták meg a fizetendő bírságot, a Ripple viszont azt szeretné, ha nem a profitot vennék alapul, hanem a teljes bevételt.

Ebben az esetben viszont a bírság mértéke sokkal kedvezőbben alakulna a Ripple számára, és a két ügy rendezése egyáltalán nem lenne arányos.

„Ha ezt az arányt alkalmazzuk az itt érvényes, 876,3 millió dolláros bruttó nyereségre, az egy sokkal nagyobb összegű, 102,6 millió dolláros büntetést eredményez, mint a Ripple által kért 10 millió dolláros plafon. A 10 millió túl kevés, egy ilyen alacsony bírság nem felelne meg a polgári bírságokra vonatkozó törvények céljainak.”

Olvastad már? Van még esélye felépülnie a FLOKI-nak?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!