Zavargások törtek ki Kenyában a javasolt adóemelések miatt

-

Több tucat állampolgár halt meg Kenyában a zavargások következtében. Az állam a mindennapi szolgáltatásokra és fogyasztási cikkekre, például az internetre és az üzemanyagra kivetett további adóval kívánja 2,7 milliárd dollárral növelni az államkassza bevételét.

A főként a közösségi médiában szerveződő kenyai fiatalok által vezetett tüntetéseken sikerült megakadályozni a törvényjavaslat jóváhagyását, és most William Ruto elnök lemondását követelik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az adóemelések és a kormány végrehajtási módjai ismét aktuálissá váltak. Az adóemelési törvényjavaslat bevezetése Kenyában, amely további 2,7 milliárd dollárnyi adóbevételhez kíván jutni, olyan lángot gyújtott, amely a kenyai fiatalokat lázadásra késztette, és az utcán tiltakoztak a végrehajtás ellen.

A jelentések szerint a tüntetések intenzitása és jelentősége addig nőtt, amíg több százan nem próbáltak meg bejutni a nairobi parlament épületéhez, ahol a kenyai rendőrök éles lőszert vetettek be, hogy megakadályozzák a zavargásokat.

A tüntetésekben 23-an vesztették életüket, több tucat állampolgárt letartóztattak és több százan megsebesültek, mivel a mozgalom a törvényjavaslat aláírását igyekezett megakadályozni.

A törvényjavaslat, ha elfogadják, még nagyobb gazdasági terhet rótt volna a kenyaiakra, mivel adót vetett volna ki a mindennapi szolgáltatásokra és cikkekre, például az internetre, az üzemanyagra, a banki átutalásokra, sőt még a pelenkákra is.

Ez feldühítette a kenyaiakat, akik az utcára vonultak az új adók ellen, mivel a megélhetési költségeik várhatóan növekedni fognak.

A „lázadás” hatására Willian Ruto elnök visszatáncolt, és kijelentette, hogy nem írja alá az általa szorgalmazott törvényt, június 26-án pedig azt mondta, hogy beletörődik az intézkedések népi elutasításába.

Korábban a kormány azzal indokolta ezeket az emeléseket, hogy ezeket a pénzeket az államadósság kamatainak kifizetésére és a kormány működésének fenntartására fordítják.

Az egyre növekvő mozgalom azonban most többet akar, felszólították Rutót, hogy távozzon hivatalából a hitelességét érintő válság közepette.

A tüntetők százai június 27-én is az utcára vonultak, az elesettek emléke köré gyülekeztek, és azt skandálták, hogy „Rutónak mennie kell”.

Olvastad már? Hamarosan érkezhet a Solana-ETF egy vezető market maker szerint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

A Ethereum ETF bevezetése a horizonton, Dymension és Bittensor tömeges nyereségre törekszik, míg a DTX Exchange ellopja a reflektorfényt

Vendégbejegyzés A jelenlegi piaci helyzet masszív fejlemények küszöbén áll. A sok közül a spot Ethereum ETF indítása van a csúcsponton. A Dymension (DYM), a Bittensor (TAO) és...

A Polygon a második helyen áll az Ethereum után a tokenizált eszközök piacán

A Polygon alapítója, Sandeep Nailwal szerint a Polygon immár a második helyen áll az Ethereum után, mint a legnépszerűbb tokenizációs platform. Ezt a vélményt támasztja alá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!