Döntött a SEC: július közepéig még biztos várni kell az ether-ETF-ekre

-

Most már biztos késni fog az Egyesült Államokban a spot ether-ETF-ek elindítása amelyet sokan már július 2-án vártak. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) visszadobott néhány dokumentumot.

A Bloomberg ETF-elemzői, Eric Balchunas és James Seyffart szerint a SEC-nek további időre van szüksége a leendő spot ether ETF-kibocsátók által benyújtott S-1 űrlapok visszaküldésére, ami a bevezetést július közepére vagy későbbre tolja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC észrevételei késleltetik a folyamatot

A SEC észrevételeket tett az S-1 formanyomtatványokkal kapcsolatban, és július 8-ig újbóli benyújtást kért.

Balchunas szerint ez az új ütemterv azt jelenti, hogy a spot ether-ETF-ek elindítása akár július közepéig-végéig is eltolódhat.

Az ETF Store elnöke, Nate Geraci megjegyezte, hogy az S-1-módosítások legutóbbi köre viszonylag csekély volt, és azt jósolta, hogy a SEC 14-21 napon belül engedélyezi a kibocsátók számára a kereskedés megkezdését.

ether-ETF
Forrás: X

Bár a pontos ütemezés még bizonytalan, a SEC jelezte, hogy a bevezetés idén nyáron lehetséges.

Június elején Balchunas egy július eleji ETF-indítási ablakot jósolt, mivel a SEC munkatársai nem tettek jelentős megjegyzéseket az ETF-kérelmezők S-1-bejelentéseivel kapcsolatban.

Kétlépcsős folyamat az ether-ETF-ek számára

Az S-1 formanyomtatványok jóváhagyása a második része az ETF-ek életbe lépéséhez szükséges kétlépcsős folyamatnak.

Az első rész a kibocsátók 19b-4 formanyomtatványainak májusi jóváhagyását jelentette. A SEC május 23-án hagyta jóvá a nyolc ETF-ajánlattevő 19b-4-beadványait.

A 19b-4 formanyomtatványokkal ellentétben az S-1 formanyomtatványok nincsenek konkrét határidőhöz kötve, így a kibocsátók a SEC felülvizsgálati és jóváhagyási ütemtervétől függenek.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Június 26-án Gary Gensler, a SEC elnöke megerősítette, hogy a spot ether-ETF-ek engedélyezési folyamata zökkenőmentesen halad.

A SEC jóváhagyott egy szabálymódosítást, amely lehetővé teszi a főbb kibocsátók, köztük a BlackRock, a Fidelity, a 21Shares, a Grayscale, a Franklin Templeton, a VanEck, az iShares és az Invesco részvételét a folyamatban.

Gensler azonban azt állította, hogy a spot ether-ETF-ek tőzsdére való bevezetése hónapokba telhet, és szeptemberig nem biztos, hogy megtörténik.

Gensler az ether-ETF-ek tőzsdei bevezetésének terhét a kérelmezőkre hárította, és azt állította, hogy a folyamat teljes mértékben az ő válaszadási idejüktől függ.

Olvastad már? 4 év tiltás után ismét lehet kriptókkal kereskedni Bolíviában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

A BlastUP idén nyáron átlépheti az 1 dolláros határt? A befektetők óvatosak a NOT, RNDR és a NEAR tekintetében

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, várva a következő bikafutást. Az altcoinok jó belépési pontokat kínálnak, a nagyobb kitörésre való felkészültség jeleit mutatják. Közülük néhány token, mint a NOT,...

Hamster Kombat támogatja Trumpot ! Támogatja majd visszafelé?

A kripto iránti növekvő szeretet egyik fő oka az Egyesült Államokban Donald Trump elnökjelölt. Ezt a Donald-jelenséget még a Telegram tap-to-earn játék, a Hamster Kombat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!