Willy Woo szerint a kínai áramkimaradás okozta a bitcoin letörését

-

Willy Woo blokkláncelemző azzal érvel, hogy a tömeges kínai áramkimaradás okozta a bitcoin 50.000 dollárra való letörését.
Willy Woo népszerű kriptopénzelemző megjegyezte, hogy a kimaradásokról tudósító jelentések még a múlt héten jelentek meg. Arról számoltak be, hogy az áramszünetre üzembiztonsági vizsgálat miatt volt szükség, miután egy árvíz következtében egy helyi szénbányában 21 bányász rekedt a föld alatt, kommunikáció és áramellátás nélkül.

A Cambrigde Bitcoin energiafogyasztási indexe, vagyis a CBECI szerint Hszincsiang tartomány egymaga felel a globális hashráta közel negyedéért.
Az elemző megjegyezte, hogy ilyen mértékű egy nap alatt történt hashrátacsökkenés 2017 novembere óta nem volt: 172 millió terahash/s értékről durván 154 millióra TH/s arányt sikerült elérni a Ycharts adatai szerint.
Woo a vasárnapi hirtelen összeomlást a hashráta hirtelen csökkenésével hozta összefüggésbe, amely a kínai Hszincsiang tartományban okozott gondokat a napokban.
Rámutatott arra, hogy 9000 bitcoint továbbítottak a Binance felé pénteken, amely mögött egyesek szerint valószínűleg egy „a kínai történéseket ismerő bálna” állhatott.
A negyedéves határidős piacok erős kiárusításaival közösen aztán egy lefelé irányuló lendület 4,9 milliárd dollárnyi bitcoin likvidálásához vezetett, és további 4,4 margin callhoz az altpiacokon.
Ennek ellenére nem mindenki ért egyet Woo elemzésével, A Cinneamhain Ventures partnere, Adam Cochran szerint például „az az elképzelés, hogy a bitcoin csökkenését a egy kínai tartományban történt áramkimaradás okozta, teljesen nonszensz”.

Woo megjegyezte, hogy a hosszú távú bikák, akik ritkán adnak el, masszív felvásárlásokba kezdtek a gödörben.
„A bitcoin hitelesítése mint billió dolláros eszköz, roppant erő” – mondta, majd hozzátette, hogy a teljes bitcoinkészlet 13,5%-a mozdult meg akkor, amikor a bitcoin piaci értéke meghaladta az egybillió dollárt.
(Forrás: Cointelegraph)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!