Willy Woo blokkláncelemző azzal érvel, hogy a tömeges kínai áramkimaradás okozta a bitcoin 50.000 dollárra való letörését.

Willy Woo népszerű kriptopénzelemző megjegyezte, hogy a kimaradásokról tudósító jelentések még a múlt héten jelentek meg. Arról számoltak be, hogy az áramszünetre üzembiztonsági vizsgálat miatt volt szükség, miután egy árvíz következtében egy helyi szénbányában 21 bányász rekedt a föld alatt, kommunikáció és áramellátás nélkül.

A Cambrigde Bitcoin energiafogyasztási indexe, vagyis a CBECI szerint Hszincsiang tartomány egymaga felel a globális hashráta közel negyedéért.

Az elemző megjegyezte, hogy ilyen mértékű egy nap alatt történt hashrátacsökkenés 2017 novembere óta nem volt: 172 millió terahash/s értékről durván 154 millióra TH/s arányt sikerült elérni a Ycharts adatai szerint.

Woo a vasárnapi hirtelen összeomlást a hashráta hirtelen csökkenésével hozta összefüggésbe, amely a kínai Hszincsiang tartományban okozott gondokat a napokban.

Rámutatott arra, hogy 9000 bitcoint továbbítottak a Binance felé pénteken, amely mögött egyesek szerint valószínűleg egy „a kínai történéseket ismerő bálna” állhatott.

A negyedéves határidős piacok erős kiárusításaival közösen aztán egy lefelé irányuló lendület 4,9 milliárd dollárnyi bitcoin likvidálásához vezetett, és további 4,4 margin callhoz az altpiacokon.

Ennek ellenére nem mindenki ért egyet Woo elemzésével, A Cinneamhain Ventures partnere, Adam Cochran szerint például „az az elképzelés, hogy a bitcoin csökkenését a egy kínai tartományban történt áramkimaradás okozta, teljesen nonszensz”.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Woo megjegyezte, hogy a hosszú távú bikák, akik ritkán adnak el, masszív felvásárlásokba kezdtek a gödörben.

„A bitcoin hitelesítése mint billió dolláros eszköz, roppant erő” – mondta, majd hozzátette, hogy a teljes bitcoinkészlet 13,5%-a mozdult meg akkor, amikor a bitcoin piaci értéke meghaladta az egybillió dollárt.

(Forrás: Cointelegraph)

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂