Willy Woo szerint a kínai áramkimaradás okozta a bitcoin letörését

-

Willy Woo blokkláncelemző azzal érvel, hogy a tömeges kínai áramkimaradás okozta a bitcoin 50.000 dollárra való letörését.
Willy Woo népszerű kriptopénzelemző megjegyezte, hogy a kimaradásokról tudósító jelentések még a múlt héten jelentek meg. Arról számoltak be, hogy az áramszünetre üzembiztonsági vizsgálat miatt volt szükség, miután egy árvíz következtében egy helyi szénbányában 21 bányász rekedt a föld alatt, kommunikáció és áramellátás nélkül.

A Cambrigde Bitcoin energiafogyasztási indexe, vagyis a CBECI szerint Hszincsiang tartomány egymaga felel a globális hashráta közel negyedéért.
Az elemző megjegyezte, hogy ilyen mértékű egy nap alatt történt hashrátacsökkenés 2017 novembere óta nem volt: 172 millió terahash/s értékről durván 154 millióra TH/s arányt sikerült elérni a Ycharts adatai szerint.
Woo a vasárnapi hirtelen összeomlást a hashráta hirtelen csökkenésével hozta összefüggésbe, amely a kínai Hszincsiang tartományban okozott gondokat a napokban.
Rámutatott arra, hogy 9000 bitcoint továbbítottak a Binance felé pénteken, amely mögött egyesek szerint valószínűleg egy „a kínai történéseket ismerő bálna” állhatott.
A negyedéves határidős piacok erős kiárusításaival közösen aztán egy lefelé irányuló lendület 4,9 milliárd dollárnyi bitcoin likvidálásához vezetett, és további 4,4 margin callhoz az altpiacokon.
Ennek ellenére nem mindenki ért egyet Woo elemzésével, A Cinneamhain Ventures partnere, Adam Cochran szerint például „az az elképzelés, hogy a bitcoin csökkenését a egy kínai tartományban történt áramkimaradás okozta, teljesen nonszensz”.

Woo megjegyezte, hogy a hosszú távú bikák, akik ritkán adnak el, masszív felvásárlásokba kezdtek a gödörben.
„A bitcoin hitelesítése mint billió dolláros eszköz, roppant erő” – mondta, majd hozzátette, hogy a teljes bitcoinkészlet 13,5%-a mozdult meg akkor, amikor a bitcoin piaci értéke meghaladta az egybillió dollárt.
(Forrás: Cointelegraph)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!