Angliában digitális pénzekkel foglalkozó akciócsoportot hoznak létre

-

A Bank of England és az ország Államkincstára egy közös szervezetet hoz létre, amely koordinálná a jegybanki digitális pénz létrehozását.
A hivatalos bejelentés alapján felmérik a technológiában rejlő lehetőségeket, és meghatározzák a lehetséges felmerülő kockázatokat is.

A kormányzat és a központi bank még nem döntötte el véglegesen, hogy akarnak-e saját digitális pénzt vagy sem, de a csoport létrehozása mindenesetre nagy lépés ezen a téren.
Létrehoznak egy platformot, hogy visszajelzéseket, véleményeket kapjanak a projektről, és ennek egy kicsit technológia-orientáltabb változatát is, amely inkább a megvalósítás kihívásaival fog foglalkozni.
A Bank of England szervezetén belül létrejön egy CBDC Csoport, amely kizárólag erre fog koncentrálni az ország többi hivatalával, és a nemzetközi hatóságokkal.
A céljaik között szerepel, hogy megállapítsák, mennyire életképes a jegybanki digitális pénzt Anglia esetében.
Ehhez monitorozzák majd, hogy a világ többi részén milyen haladást ért el a többi ország, és biztosítják, hogy Anglia ne maradjon le tőlük.
A csapatot két vezető irányítja majd, a jegybank részéről egy helyettes kormányzó, az Államkincstártól pedig egy igazgatósági tag.

Anglia nem siet a saját digitális pénzzel

Tavaly márciusban a Bank of England kiadott egy közleményt, amelyben megvitatták a lehetőségeket, a kihívásokat, és a használható megoldásokat az állami kibocsátású digitális pénzek terén.
Több módot is találtak, amellyel egy ilyen pénznem támogathatná a jegybank céljait a pénzügyi stabilitás kérdésében.
Ezek között olyanokat találunk, mint például a Bitcoinhoz hasonló „magánkibocsátású” pénzeszközök jelentette kockázat, vagy a határokon átívelő pénzmozgás hatékonyságának a növelése.
Az Egyesült Királyság csak az egyik azon országok közül, akik komolyabban elkezdtek foglalkozni a témával. Kína már tömeges teszteket hajt végre, éles környezetben.

Japán most áprilisban indította el a saját kezdeményezésének az első fázisát. Európára visszatérve ennyire nincs előrehaladott állapotban a dolog.
Az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde nemrégiben osztotta meg, hogy idén év közepére fogják eldönteni, hogy egyáltalán létrehozzanak-e egy digitális eurót.

Olvastad már? Az Ethereum tranzakciós díjai tovább emelkednek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!