Angliában digitális pénzekkel foglalkozó akciócsoportot hoznak létre

-

A Bank of England és az ország Államkincstára egy közös szervezetet hoz létre, amely koordinálná a jegybanki digitális pénz létrehozását.
A hivatalos bejelentés alapján felmérik a technológiában rejlő lehetőségeket, és meghatározzák a lehetséges felmerülő kockázatokat is.

A kormányzat és a központi bank még nem döntötte el véglegesen, hogy akarnak-e saját digitális pénzt vagy sem, de a csoport létrehozása mindenesetre nagy lépés ezen a téren.
Létrehoznak egy platformot, hogy visszajelzéseket, véleményeket kapjanak a projektről, és ennek egy kicsit technológia-orientáltabb változatát is, amely inkább a megvalósítás kihívásaival fog foglalkozni.
A Bank of England szervezetén belül létrejön egy CBDC Csoport, amely kizárólag erre fog koncentrálni az ország többi hivatalával, és a nemzetközi hatóságokkal.
A céljaik között szerepel, hogy megállapítsák, mennyire életképes a jegybanki digitális pénzt Anglia esetében.
Ehhez monitorozzák majd, hogy a világ többi részén milyen haladást ért el a többi ország, és biztosítják, hogy Anglia ne maradjon le tőlük.
A csapatot két vezető irányítja majd, a jegybank részéről egy helyettes kormányzó, az Államkincstártól pedig egy igazgatósági tag.

Anglia nem siet a saját digitális pénzzel

Tavaly márciusban a Bank of England kiadott egy közleményt, amelyben megvitatták a lehetőségeket, a kihívásokat, és a használható megoldásokat az állami kibocsátású digitális pénzek terén.
Több módot is találtak, amellyel egy ilyen pénznem támogathatná a jegybank céljait a pénzügyi stabilitás kérdésében.
Ezek között olyanokat találunk, mint például a Bitcoinhoz hasonló „magánkibocsátású” pénzeszközök jelentette kockázat, vagy a határokon átívelő pénzmozgás hatékonyságának a növelése.
Az Egyesült Királyság csak az egyik azon országok közül, akik komolyabban elkezdtek foglalkozni a témával. Kína már tömeges teszteket hajt végre, éles környezetben.

Japán most áprilisban indította el a saját kezdeményezésének az első fázisát. Európára visszatérve ennyire nincs előrehaladott állapotban a dolog.
Az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde nemrégiben osztotta meg, hogy idén év közepére fogják eldönteni, hogy egyáltalán létrehozzanak-e egy digitális eurót.

Olvastad már? Az Ethereum tranzakciós díjai tovább emelkednek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!