A Bank of England és az ország Államkincstára egy közös szervezetet hoz létre, amely koordinálná a jegybanki digitális pénz létrehozását.

A hivatalos bejelentés alapján felmérik a technológiában rejlő lehetőségeket, és meghatározzák a lehetséges felmerülő kockázatokat is.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A kormányzat és a központi bank még nem döntötte el véglegesen, hogy akarnak-e saját digitális pénzt vagy sem, de a csoport létrehozása mindenesetre nagy lépés ezen a téren.

Létrehoznak egy platformot, hogy visszajelzéseket, véleményeket kapjanak a projektről, és ennek egy kicsit technológia-orientáltabb változatát is, amely inkább a megvalósítás kihívásaival fog foglalkozni.

A Bank of England szervezetén belül létrejön egy CBDC Csoport, amely kizárólag erre fog koncentrálni az ország többi hivatalával, és a nemzetközi hatóságokkal.

A céljaik között szerepel, hogy megállapítsák, mennyire életképes a jegybanki digitális pénzt Anglia esetében.

Ehhez monitorozzák majd, hogy a világ többi részén milyen haladást ért el a többi ország, és biztosítják, hogy Anglia ne maradjon le tőlük.

A csapatot két vezető irányítja majd, a jegybank részéről egy helyettes kormányzó, az Államkincstártól pedig egy igazgatósági tag.

Anglia nem siet a saját digitális pénzzel

Tavaly márciusban a Bank of England kiadott egy közleményt, amelyben megvitatták a lehetőségeket, a kihívásokat, és a használható megoldásokat az állami kibocsátású digitális pénzek terén.

Több módot is találtak, amellyel egy ilyen pénznem támogathatná a jegybank céljait a pénzügyi stabilitás kérdésében.

Ezek között olyanokat találunk, mint például a Bitcoinhoz hasonló „magánkibocsátású” pénzeszközök jelentette kockázat, vagy a határokon átívelő pénzmozgás hatékonyságának a növelése.

Az Egyesült Királyság csak az egyik azon országok közül, akik komolyabban elkezdtek foglalkozni a témával. Kína már tömeges teszteket hajt végre, éles környezetben.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Japán most áprilisban indította el a saját kezdeményezésének az első fázisát. Európára visszatérve ennyire nincs előrehaladott állapotban a dolog.

Az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde nemrégiben osztotta meg, hogy idén év közepére fogják eldönteni, hogy egyáltalán létrehozzanak-e egy digitális eurót.

Olvastad már? Az Ethereum tranzakciós díjai tovább emelkednek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!