Vitalik Buterin óriási ETH átutalást eszközöl – Jó vagy rossz lépés?

-

A kriptovaluták gyorsan változó világában a nagy birtokosok lépései sokkoló erejű változásokat küldhetnek a piacra, befolyásolva a hangulatot és a kereskedési viselkedést.

Nemrégiben egy figyelemre méltó, 400 ETH, azaz körülbelül 632.000 dollárnak megfelelő összegű átutalást hajtott végre nem más, mint az Ethereum (ETH) alapítója, Vitalik Buterin.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentős összeg Coinbase-be történő befizetése felkeltette a kriptoközösség figyelmét, mivel jelentős változást jelzett Vitalik birtoklásában.

Az ETH elkezd mozogni

Vitalik átutalása, bár figyelmet keltett, nem volt elszigetelt eset. Egy tágabb trend része volt, amelyben az Ethereum ICO résztvevői, akik közül néhányan évek óta aludtak, jelentős mozgásokba kezdtek.

Nemrég egy ilyen résztvevő 32,1 ETH-t utalt át a Coinbase-re. Ez a konkrét cím shemnon.eth-hez kapcsolódott, egy prominens Ethereum Core Developerhez, akit az Ethereum ökoszisztémához való jelentős hozzájárulásáért ismertek el.

Egy másik érdekes esemény egy bálnát érintett, aki aktívan részt vett az Ethereum ICO fázisában. Ez a bálna 6000 darab, közel 10 millió dollár értékű ETH-t helyezett el a Kraken tőzsdén.

Ez a lépés az Ethereum kezdeti napjaira emlékeztetett, amikor ez a magánszemély 254.908 ETH-t szerzett, megközelítőleg 0,31 dollár/ETH áron.

Az ETH állapota

Az elmúlt 24 órában az ETH kereskedési volumene figyelemre méltóan megduplázódott. Ez a megugrás fokozott piaci érdeklődést és potenciális volatilitást jelez.

A kereskedési aktivitás növekedése közepette azonban az ETH árfolyama enyhe, 1,01%-os csökkenést mutatott.

Ez az ármozgás kiemelte a kriptopénzpiacra jellemző inherens volatilitást, ahol számtalan tényező hatására gyors áringadozás következhet be.

Továbbá az Ethereum gas fogyasztása is jelentős csökkenést mutatott, ami a hálózati aktivitás csökkenését jelzi.

A csökkenő gasárak ellenére a hálózat általános aktivitása csökkent. A glassnode adatai szerint az ETH átlagos gasára éppen most érte el a 8 hónapos mélypontot, 16,515 GWEI-t.

Az alacsony gas ár nem vonzotta a felhasználókat az Ethereumhoz a cikk megírásának időpontjában.

eth
Forrás: Santiment

Olvastad már? Robert Kiyosaki szerint itt az ideje bitcoint venni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!