Vitalik Buterin eldöntötte, mi fog történni az Ethereummal 2024-ben

-

Az Ethereum alapítója megosztotta a felhasználókkal a következő évre tervezett fejlesztési irányokat, és elmondta, nagy jelentőségű változásokra nem igen kell számítani.

A tervek alapján a proof of stake szavazási mechanizmus kisebb hibáit fogják kijavítani.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az X-en megosztott bejegyzésében Buterin hat fő komponenst osztott meg, mint elsődleges fejlesztési irányokat az Ethereum számára.

Ezeket már korábban bemutatták, és mindegyik a proof of work végleges elhagyásának az egyik fázisa, amely során az Ethereum áttér arra, hogy a legnagyobb vagyonnal rendelkezőknek lesz a legnagyobb beleszólása mindenbe.

Mivel ezt már szinte teljesen mértékben meg tudták valósítani, Buterin szerint a hálózat haladási irányában nincs kérdés vagy bizonytalanság, csupán néhány apró hiányosság van, amelyet kezelni kell, legalábbis összehasonlítva az Ethereum 2023-as fejlesztési ütemtervével, miután megtörtént az Egyesítés, és az Ethereum áttért az új blokklánc, és a szavazási rendszer használatára.

Az Egyesítés 2022 szeptemberében, több, mint egy éve történt, és ennek során az Ethereum főhálózatát átállították az új, proof of stake megoldást használó láncra.

A legnagyobb változás az lett, hogy a proof of work valódi munkát igénylő, igazságos konszenzusától, és most már szavazással működik, úgy, hogy akinek több a lekötött kriptopénze, annak nagyobb a szavazati aránya. Így pedig kevesebb energiát kell használni a hálózathoz.

Buterin elmondta, jól haladnak az úgynevezett single shot finality, az SSF terén is, amely azt jelenti, hogy a blokkokba foglalt adatokat nem lehet megváltoztatni, csak akkor, ha a lekötött ETH mennyiségének legalább a 33%-át elégetik ennek során.

Buterin szerint ezzel nagyon egyszerűen meg tudják oldani, hogy a proof of stake egyik legfőbb gyengeségét kiküszöbölhessék.

ethereum
Forrás: Vitalik Buterin

Buterin korábban úgy fogalmazott, hogy felmerült a kriptopénzek eredeti, forradalmi irányához való visszatérés, amely elsődleges célja, hogy a különböző rezsimek és rosszindulatú kormányok ne tudják korlátozni az információhoz, az internetes hálózatokhoz való hozzáférést az állampolgáraik számára.

Buterin elmondása alapján az Ethereum eredetileg egy globálisan elosztott számítógépnek indult, amely többek között a közvetlen üzenetküldés lehetőségét, és a decentralizált adattárolást is lehetővé tette volna.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez 2017-ben kezdett megváltozni, mikor jobban előtérbe került a cég számára a pénzként való használat.

Később aztán már több fejlesztési is bevezettek, amely támogatja a magánszférát, és az alapító úgy véli, ezek jelentős mértékben segíthetnek megvalósítani a blokklánc eredetileg kitűzött céljait is.


Olvastad már? A legjobb 7 kripto a robbanásszerű növekedésért 2024-ben

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!