A milliárdos Mark Cuban szerint a SEC egyáltalán nem védi a befektetőket

-

A Shark Tank népszerű műsorvezetője a közösségi médiában beszélt arról, hogy a Sec, az amerikai tőzsdefelügyelet teljesítménye mennyire kritikán aluli.

Cuban szerint a jelenlegi törvények nem is biztos, hogy megfelelően tudják kezelni a kriptopénzeket, hiszen az értékpapírok esetében sem volt ennyire egyszerű a helyzet.

„Annak idején a Howey tesztet használták, de a hivatal rájött, hogy ez nem felel meg néhány speciális esetben. Szóval a Legfelsőbb Bíróság a Reves ügyben is hozott egy ítéletet, amelyben még jobban behatárolták, hogy mi számít befektetési szerződésnek. Szóval a kriptoiparnak most a Howey és a Reves követelményeinek is meg kellene felelnie.”

Cuban úgy véli, a SEC elkapkodja a szabályok betartatását, és nem a valódi munkáját végzi.

Tulajdonképpen egyáltalán nem védi a befektetőket, hanem inkább úgy működik, mint egy könyvelő.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogyan Cuban megfogalmazza, a SEC még azt is elmulasztotta, hogy fedezet bemutatását követelje meg a kriptoipari cégektől, így azok csődbe mentek, mikor az alapítók ellopták a pénzt.

Japánban a hatóságok máshogyan döntöttek, letéteket és fedezetet követelnek meg a vállalatoktól, és így a cégek nem mennek csődbe, például az FTX Japan is fennakadás nélkül működik a mai napig a távol-keleti országban.

Cuban nem rejtette véka alá, hogy szerinte a SEC nem végzi el a munkáját, hiszen sosem védte meg a befektetőket semmikor sem, mikor valami rossz történt.

A milliárdos az egyik befektető a Sharesleuth, egy befektetési nyomozó weboldal mögött, amely célja az értékpapírcsalások és a befektetési bűncselekmények felderítése, vizsgálata, de Cuban elmondta, hogy a SEC soha egyetlen alkalommal sem lépett fel az általuk talált csalások ellen.

„Természetesen a SEC sem csak üldögél a babérjain, hiszen mostanra már a centes részvényeket is regisztrálni kell, és az OTC kereskedés is figyelő szemek előtt zajlik. Így bizonyára észre tudják majd venni a csalásokat. Valamint ott vannak az esetek, mikor csődbe ment cégek papírjaival kereskedhetnek a befektetők, millió vagy milliárd dollár értékben, a SEC pedig semmit sem tesz. De legalább intézi a regisztrációkat. Az biztos nagyon megvédi a befektetőket!”

Olvastad már? Ezzel a web3 platformmal az új PEPE-t is megtalálhatod

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!