Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

-

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt.

Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma bejelentette, hogy tervezi a bányászfarmok leválasztását az országos hálózatról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a lépés célja a túlzott energiafogyasztás szabályozása és a stabil áramellátás biztosítása a lakosság számára.

Tiltott gyümölcs

A Venezuelai Nemzeti Kriptovaluta Szövetség egy közösségi média bejegyzésben közölte, hogy a kriptobányászat mostantól tiltott tevékenységnek számít Venezuelában.

Ez a lépés egy nemrégiben indított intézkedés-sorozat része, amelynek során 2000 bányagépet foglaltak le Maracay városában egy korrupcióellenes kezdeményezés keretében.

kripto
Forrás: X

A minisztérium hangsúlyozta, hogy hatékony és megbízható elektromos szolgáltatást kell nyújtani az egész országban, és ehhez elengedhetetlen a magas energiafogyasztású farmok megszüntetése.

A hatóságok szerint ezek az intézkedések szükségesek az országos áramellátás stabilizálásához, amely az elmúlt évtizedben megbízhatatlanná vált.

Hálózati terhelés

Az ország rendszeres áramszünetekkel küzd, különösen 2019 óta, és ez jelentősen befolyásolta a lakosok mindennapi életét és a gazdasági tevékenységet.

A kriptobányászat hatalmas energiaigénye válaszlépésekre késztetett több országot, mint például Kína és Kazahsztán, amelyek szigorú szabályozásokat vagy teljes tilalmat vezettek be a bányászat ellen.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A venezuelai kormány intézkedése a bányászat ellen egy nagyobb korrupcióellenes kampány része, amely több magas rangú tisztviselő letartóztatásához vezetett.

Joselit Ramírez, a Nemzeti Kriptoeszköz Felügyelet volt vezetője, kulcsfontosságú szereplő a korrupciós vádakban.

Sok besúgóra van szükég

Rafael Lacava, Carabobo állam kormányzója kiemelte a lakosság együttműködésének fontosságát az illegális bányászati műveletek felderítésében, és arra buzdította a polgárokat, hogy jelentsék az ilyen tevékenységeket.

Azonban ez nem az első alkalom, hogy Venezuela fellépett a kriptobányászat ellen. 2023 márciusában az ország energiaellátója leállította a bányászlétesítményeket országszerte, egy korrupciós vizsgálat részeként, amely az ország állami olajtársaságát érintette.

Venezuela főügyésze, Tarek William Saab akkoriban azt mondta, hogy kormánytisztviselők állítólag nem teljesen törvényes olajüzleteket bonyolítottak le, mégpedig kriptopénzek segítségével.

kripto
Forrás: X

Eközben 2023-ban Kazahsztánban nyolc nagy bányászvállalat nyílt levelet írt Kassym-Jomart Tokayev elnöknek, felhívva a figyelmet a kriptobányászok számára megemelkedett energiaárakra, amely negatívan befolyásolja az iparágat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A 5thScape előértékesítése hamarosan megérinti a 6 millió dollárt

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!