Vajon miért nem enyhülhet India kripto-adóterhe?

-

Az indiai digitális eszközrendszer bizonytalansággal néz szembe, mivel a kedvezőbb kriptoadó-rendszer kilátásai akár két évig is elhúzódhatnak az indiai kriptovaluta-tőzsde vezérigazgatója, a WazirX szerint.

Tavaly az indiai hatóságok 1%-os adót vezettek be a kriptotranzakciókra, az úgynevezett TDS-t (Tax Deducted at Source). Ez az adókivetés a hazai tőzsdéken a kereskedési volumenek erőteljes csökkenéséhez vezetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tulajdonképpen a WazirX első számú versenytársa a tőzsdei forgalom elképesztő, 97%-os csökkenését ennek az adónak tulajdonította mindössze tíz hónap alatt.

A BNN Bloombergnek adott interjújában Nischal Shetty, a WazirX tőzsde vezérigazgatója kijelentette,

„Nem hiszem, hogy a TDS azonnali csökkentését fogjuk látni, mivel az iparág és a törvényhozók között nem voltak hivatalos megbeszélések kifejezetten erről”.

India sürgette a kriptopénzekre vonatkozó szabályozás globálisan összehangolt megközelítését, és olyan intézmények segítségét kérte, mint a Nemzetközi Valutaalap.

Shetty annak reményét hangoztatta, hogy India lépéseket tehet egy kripto-barátabb politika irányába.

Egyelőre nem érkezett válasz a pénzügyminisztériumtól ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban.

India technológiai fejlődése csábítja a kriptoóriásokat

A kihívások közepette azonban India régóta fennálló hírneve, mint a szoftver- és informatikai mérnöki tevékenység központja továbbra is vonzza a digitális eszközökkel foglalkozó cégeket.

A Coinbase Global Inc. például hangsúlyozta, hogy erős technológiai jelenlétet tart fenn az országban, több száz embert foglalkoztatva.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hasonlóképpen, a Gemini, egy másik amerikai székhelyű platform, áprilisban bejelentette, hogy tervezi egy mérnöki központ létrehozását Indiában. Továbbá az Indiai Központi Bank is halad a digitális rúpia kifejlesztésével.

Júliusban T. Rabi Sankar kormányzóhelyettes arról számolt be, hogy körülbelül 1,3 millió ügyfél és 300.000 kereskedő már használja a digitális valutát.


Olvastad már? Chimpzee: A jótékony ügyeket támogató üdítő mém érme – Újabb sikerek a láthatáron

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet érdemes...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!