A Facebook bejelentette, hogy lekerülnek a tiltólistáról a kriptopénzekkel kapcsolatos termékek és szolgáltatások reklámozása. A lépés mögött az állhat, hogy a Facebook is saját stabilkoint indít a közeljövőben.

Olvastad már? A bitcoin 2019-ben minden hagyományos pénzügyi eszközt túlszárnyalt – bitcoinkereskedést indít a Fidelity

Így szól a bejelentés:

 „Továbbra is engedélyt kell kapniuk a kriptopénzreklámoknak, de mától nem szükséges előzetes ellenőrzés a blokklánc, kriptoipari hírek, és blokklánchoz köthető események reklámozásához.”

A kriptoközösség számos tagja szerint a Facebook digitális valutája a bitcoin helyett a dollárral és egyéb fiat pénzekkel szállna versenybe.

Mások szerint a Facebook kriptója sok új felhasználót hozhat az ágazatba.

Spencer Bogart, a Blockchain Capitaltól azt posztolta, hogy a projekt rengeteg új felhasználót hozhat a decentralizált digitális eszközöknek:

Bogart szerint a Facebook lépése, olyan mintha belépne az internetre:

 „Az emberek elkezdhetnek nézelődni és könnyen vásárolhatnak bitcoint vagy ethert. A felhasználók bizonyos százaléka biztos így fog tenni, ez pedig sok mindent beindíthat.”

Azt is elmondta, hogy a Facebook tervei „tüzet rakhatnak” az intézményi befektetők alá, akik már most is azon gondolkoznak, hogy belépjenek a digitális eszközökbe.

Bogart egy példát is megosztott ezzel kapcsolatban: a TD Ameritrade nemrég bejelentette, hogy hamarosan elkezdik népszerűsíteni a kriptoeszközöket.

Mati Greenspan, az eToro tapasztalt piacelemzője szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a Facebooknak bármi köze lehet ehhez.

Greenspan szerint azért indult meg a piac, mert az általános szemlélet „is kezd egyre bikább lenni”, de a Tether és a Bitfinex körüli hírek is szerepet játszhattak.

AZ ICO-reklámok továbbra is tiltva lesznek

A cég elmondta:

„A kriptotőzsdékkel és bányásztevékenységekkel kapcsolatos reklámoknak továbbra is át kell esniük egy szűrésen.

Azt fogjuk vizsgálni, hogy milyen jogi engedélyekkel rendelkeznek a kérdéses reklámok, hogy egy nyilvános tőzsde vagy egy nyilvános cég alvállalatai-e, illetve egyéb a céggel kapcsolatos információkat fogunk vizsgálni.”

Egy olyan reklám, amely egy zárt terméket kínál – mint például egy Kripto tőzsde – csak akkor jelenhet meg, ha átesett az átvilágításon.

Ha az oldalon olyan tiltott termék van, mint egy ICO, akkor nem fogja megkapni az engedélyt.

Múlt hét óta kering a hír, hogy a Facebook egy titkos kriptopénpénzalapú fizetési rendszeren dolgozik.

Libra névre hallgató projekt a hírek szerint már tárgyalásokat folytat olyan fizetőóriásokkal, mint a MasterCard és a Visa.

A Facebook Coin valószínűleg egy stabilkoin lesz, melynek értéke az amerikai dollárhoz lesz kötve és a hátterét a blokklánc technológiája adja majd.

Tara Annison, a PR9 Network intézményi befektetők számára futó kriptokereskedési és elszámolási felület termékmenedzsere elmondta, hogy ez egy igazi vízválasztó lehet az iparban, a piaci szemléletet szempontjából.

„Megmutatná, hogy nemcsak a startupokat és kriptovállalkozásokat érdekli a blokklánc, hanem olyan gigacégeket is, mint a Facebook.”

A Google is beszállhat?

Fontos azonban hozzátenni, hogy a 2,38 milliárd aktív felhasználóval rendelkező cég miért is tiltotta be a reklámokat.

2017-ben nagyon sok csalás volt a kriptoiparban, ahogy hatalmas pénzek ömlöttek az ágazatba. Több százmillió dollárt csaltak ki a hamis ICO-k a gyanútlan befektetőktől egyszerű és meghamisított weboldalakon.

2018 januárjában a Facebook úgy döntött, hogy betiltja a kriptoreklámokat, mivel a legtöbb reklám „gyanús és félrevezető volt.”

Nem a Facebook volt az egyetlen, ugyanis a Google is betiltotta a kriptoreklámokat 2018 márciusában.

2018-ban a Facebook azzal enyhített, hogy pár megbízható reklámcég megjeleníthetett kriptopénzekkel kapcsolatos hirdetéseket, majd szeptemberben a Google is megtette ezt a lépést.

Idővel kiderül, hogy a Google ismét követi-e a Facebookot, vagy megtartja jelenlegi álláspontját.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!