A PayPal még mindig nem biztos abban, hogy a Bitcoin a fizetések jövője

-

John Rainey, a PayPal pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a cég már dolgozik egy blokklánc/kriptopénz fizetési keretrendszer létrehozásán, de még mindig nem biztos abban, hogy a bitcoin képes lesz-e skálázódni.

Olvastad már? „Iskarióti Júdás életét és munkáját ünneplik” a bitcoinbefektetők

John Rainey, a PayPal pénzügyi igazgatója nemrég nyilatkozott a PayPal kriptoterveivel kapcsolatban, amelyek ismét életre keltették a „PayPal-maffia” sztorit.
Rainey még mindig nem biztos abban, hogy a bitcoin elég népszerű-e ahhoz, hogy foglalkozzanak vele, de elmondása szerint már évek óta lehetséges lenne a PayPal rendszerén keresztül történő bitcoinfizetés.

Ezzel szemben egy másik csoport jobban proaktívabb a kriptopénzek támogatása iránt.
Rainey szerint a kriptopiacok árfolyamingadozása miatt a legtöbb vállalkozás azonnal fiatra váltaná a bitcoinjait, ezért nincs nagy érdeklődés a kripto iránt.

„Számos csapatunk dolgozik a blokkláncon, valamint kriptopénzekkel, mivel a jövőben részt akarunk venni az ágazatban.
De úgy gondolom, hogy kicsit korai lenne azt mondani, hogy ez a jövő a bitcoin lesz.”

Crypto Michael, amszterdami tőzsdekereskedő szerint a bitcoin több mint 80 százalékkal olcsóbb a PayPalnál. Ez leginkább a nagy értékű nemzetközi tranzakciók tekintetében számottevő.


Thiel egy jó ideje már nem a PayPal vezérigazgatója, de jók lehetnek a meglátásai, ugyanis korai befektető volt a Facebookban és a mai napig tagja annak igazgatói tanácsának.
Számos alkalommal írtunk már a Facebook kriptoprojektjéről, melyet a WhatsApp alkalmazásban használna először a közösségi médiaóriás.
A Bloomberg szerint a biztosérme (stablecoin) a következő negyedévben kerül bemutatásra. Az új valutát Indiában fogják elsőként tesztelni, mivel a Facebook szerint ez a piac számos lehetőséget kínál.

Kisebb „PayPal-maffia” futtatja a kripto ökoszisztémát

A Facebook projektjének élén számos korábbi PayPal-alkalmazott foglal helyet, köztük David Marcus is, aki a cég elnöke volt 2012 és 2014 között.
Marcus gyorsan felbérelt számos PayPal-veteránt, hogy vele dolgozzanak a Facebook új projektjén.
Az egyik első alkalmazott Christina Smedley volt, aki a PayPal korábbi kommunikációs alelnöke volt.
Korábban az Amazon.com és Edelman élén is dolgozott reklámtevékenységek vezetőjeként, szóval nem lesz nehéz számára, hogy meggyőze a Facebook-felhasználókat az új rendszerről.
Emellett Tomer Barel is csatlakozott, aki a PayPal csalásokkal kapcsolatos csapatának igazgatója volt.
A listán helyet foglal még John Muller, aki több, mint 20 évet dolgozott a PayPalnál és az Ebaynél, most azonban a Facebookhoz csatlakozott, mint a csoport tanácsadója.

A „PayPal-maffia” kifejezés a 2000-es évek közepén született, a PayPal azon úttörőinek leírására, akik között olyan mára techlátnoknak számító személyeket találunk, mint Elon Musk, Reid Hoffman és Peter Thiel.
Emellett számos olyan jelentős, de annyira nem ismert személy is köztük van, mint Meron Colbeci, aki Marcussal közösen a PayPal termékigazgatójaként működött, valamint Nate Gomalez, aki a PayPal peer-to-peer fizetésein dolgozott.
A Facebook nem nyilatkozott arról, hogy Thielnek mekkora befolyása volt a projektben:

„Számos céghez hasonlóan, a Facebook is igyekszik felderíteni a blokklánc-technológiában rejlő lehetőségeket.
Egy kisebb csapat dolgozik a lehetséges felhasználásokon. Jelenleg nem tudunk többet mondani a témával kapcsolatban.”

A PayPal éppen most készül 500 millió dollárt fektetni az Uber részvénykibocsátásába.
Rainey szerint a cég azért szeretne ekkora összeget befektetni, hogy a két cég együttesen fejlesszen egy fizetési rendszert.
A hírekhez tartozik még, hogy a PayPal lett az Instagram fizetőszolgáltatója.
Rainey azt mondta, hogy a PayPal számos céget szeretne idén felvásárolni.
Egyes Wall Street-i elemzések alapján akár 3 milliárd dollárnyi tőkét is kereshet a cég 2019-ben, szóval tovább folytatódhatnak a PayPal két éve tartó cégfelvásárlásai.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!