Újra megnyitotta a korábban feltört igénybejelentő oldalát az FTX tőzsde

-

A hétvégén az FTX kárigényeinek kezelését végző Kroll rendszerét újraindították, miután korábban feltörték, és ennek során különböző adatokat szereztek meg.

A tőzsde hivatalos közleménye alapján ezek nem számítanak érzékeny személyes adatnak, a jelszavak és a felhasználói pénzek továbbra is védve vannak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az esetet követően a tőzsde hamar újranyitotta a portált, és arra bíztatta a felhasználókat, hogy alkalmazzanak fokozottabb biztonsági intézkedéseket, és ugyanígy tett a tőzsde is.

Az FTX elmondta, a felhasználók mostantól be tudnak lépni a fiókjaikba, és benyújthatják a kárigényt a tőzsde tárcáiban tartott kriptopénzeik után, amelyeket a tavaly novemberi csődjelentés előtt birtokoltak.

Az igénylő portál nem csak a tőzsdéhez használható, hanem bárki be tud lépni rajta keresztül, aki felhasználói fiókkal rendelkezett az FTX, az FTX US, a Blockfolio, az FTX EU, az FTX Japan, és a Liquid platformján.

Szeptember első dekádjára a sajtóhírek alapján több, mint 36 ezer felhasználó nyújtott be kárigényt, összesen 16 milliárd dollár értékben.

De nem csak a felhasználók közül kerültek ki károsultak, akik vissza akarják kapni a pénzüket, nagyjából 2300 igénylést adtak le különböző vállalatok, szervezetek, többek között a Genesis, a Celsius, és a Voyager. Ezek összesített értéke eléri a 65 milliárd dollárt.

Az FTX elmondta, hogy a Kroll feltörése után előzetes óvatosságból döntöttek úgy, hogy inaktiválják az oldalt, és további biztonsági intézkedéseket vezetnek be, a tőzsde rendszerei közvetlenül nem voltak érintettek a támadásban.

A portál ellen ráadásul a közelmúltban számtalan kritika született, a különböző problémák miatt, amelyeket a felhasználók tapasztaltak.

Augusztus 27-én jelentette be a tőzsde, hogy a Kroll rendszerét kibertámadás érte, ők pedig válaszul befagyasztották az esetlegesen érintett fiókokat.

Az igénybejelentő portál júliusban indult el, de egy órán belül le is állt akkor, egyelőre ismeretlen okból.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bíróság szeptemberben bocsátott ki egy rendelkezést, amely lehetővé teszi, hogy az FTX heti bontásban értékesítse a kriptopénzeit, szigorú körülmények mellett.

Az első héten 50 millió dolláros keretet kaptak, ezután pedig heti 100 millió dollárra növelték az értékesíthető kriptók összegét.

Másik jelentős korlátozás, hogy tilos eladniuk a BTC és ETH-készleteiket, valamint néhány más, meg nem nevezett tokent.

Ha ilyen tokenekből akarnak eladni, akkor azt előzetesen engedélyeztetni kell, és 10 nappal az értékesítés előtt bejelenteni a csődeljárásban részt vevő bizottságoknak.


Olvastad már? A Bitcoin (BTC) meghaladja a Visa tranzakciós volumenét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!