Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb narratívája a kriptoágazaton belül minden bizonnyal az intézményi tőke bitcoinba való áramlása.

Az egész 2020-ban, még Paul Tudor Jones milliárdos Wall Street-i befektető belépésével kezdődött, aki vagyonának egy részét BTC-alapú határidős szerződésekbe pakolta.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Tette mindezt a májusi halvingra való felkészülés jegyében, amikor a bitcoin jövőbeni ritkasága miatt kijelentette, hogy a bitcoin a „leggyorsabb ló a versenyben” a burjánzó infláció világában.

Jones Wall Street-i társai követték a lépést.

Számos makrobefektető, már bevette a Bitcoin-tablettát. Több family office is egyre több pénzt helyez bitcoinba, hogy így diverzifikálja pénzügyi eszközeit.

De még nincs a teljes Wall Street benne a bitcoinban.

Csak egy példa: a Fidelity Investments egyedül több mint 3 billió dollárnyi eszközt kezel, amely több mint háromszor annyinak számít, mint a kriptopénzek összpiaci értéke.

Scott Minerd, a Guggenheim Investments informatikai igazgatója egy nem régi interjúban azt mondta, hogy egyre több befektetőnek kellene portfóliójának legalább egy kis hányadát kitennie a kriptoágazatnak.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A legtöbb befektetőnek kellene bitcoint vennie

A Bloombergnek pénteken adott interjújában Minerd elmondta, hogy a legtöbb – ha nem az összes – befektetőnek néhány százaléknyi bitcoint kellene birtokolnia a portfóliójában.

Elmondta:

„A portfóliód [ezen] 2%-a később 20% lesz, ha mindennek vége. Szóval bizonyára te sem szeretnéd túlzásba vinni, de portfóliód néhány százalékának az allokálása még körültekintőnek számít.”

A megjegyzés alapvetően arra utal, hogy a bitcoin akár 1000%-ot is növekedhet az elkövetkező években, ha az adott példát vesszük alapul.

Ez hasonló a Paul Tudor Jones által tett kijelentésekhez is. Szerintük a bitcoin birtoklása a portfóliódban racionális fogadás, hiszen a többi eszközosztályok túlértékeltek, és szemmel látható infláció zajlik mind a gazdaságban, mind pedig a pénzügyi piacokon egyaránt.

Minerd némi ellentmondásba ütközött, amikor azt mondta, hogy a bitcoin árfolyama rövid távon most egy spekulatív mániában tartózkodik.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Különösen rámutatott arra a tényre, hogy az olyan kriptováltók, mint a Coinbase és mások már olyan szinten túltöltődtek, hogy komoly gondokba ütköznek az üzemelés tekintetében, és néhány igényt már most korlátozniuk kell.

A bitcoin azonban még nem feltétlenül érte el a csúcsát. Ahogy arról korábban a CryptoSlate beszámolt, a kriptopénz a hétfői korrekciója során sikeresen megtartotta kulcsfontosságú támaszszintjét.

Olvastad már? Ismét rekordot döntött a bitcoinalapú határidős szerződések összesített értéke

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂