A Bécsi székhelyű Bitpanda kriptotőzsde megszerezte a PSD2 (Fizetési szolgáltatók irányelve 2) osztrák szabályozók.

Olvastad már? Több mint hárommilliárd dollár várakozhat, hogy belépjen a kriptopiacra

Ezzel az engedéllyel még több gazdasági szolgáltatást és eszközt kínálhat a Bitpanda, mellyel még közelebb hozhatják egymáshoz a hagyományos és a digitális pénzügyi piacokat.

Megadták a PSD2 engedélyt az osztrák szabályozók

A hírt egy Medium posztban jelentették be április 4-én. A poszt szerint az Austrian Financial Market Authority (Osztrák Pénzügyi Piaci hatóság – FMA) adta meg a Bitpandának.

A PSD2 engedély fizetés szolgáltatási tevékenységeket engedélyez az Európai Union (EU) és az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belül.

A Bitpanda Európa egyik legrégebbi és legnagyobb bitcoin tőzsdéje és az első kriptocég, mely megszerezte a PSD2 engedélyt.

Eric Demuth a Bitpanda vezérigazgatója a következőt mondta az engedély megszerzése kapcsán:

„Nagyon örülünk, hogy a Bitpanda megszerezte ezt az engedélyt, ez hatalmas lépés egy innovatív és nyílt befektetési platform létrehozásához.”

A cég így is élenjáró a bitcoinnal kapcsolatos engedélyek terén. 2018 márciusában Demuth kérvényezte, hogy az aranyhoz hasonló szabályozást kapjon a bitcoin.

A PSD2 engedély lehetővé teszi, hogy hagyományos bankok, fintech cégek és egyéb fizetési szolgáltatók számára, hogy az Eurozónán belül részt vegyenek a nyílt piacon.

Az engedély lényege, hogy utat adjon a nyílt innovációnak és a régió gazdasági piacának fejlődéséhez, amivel fejlődhet a pénzügyi szektor hatékonysága.

Az engedéllyel tovább terjeszkedhet a Bitpanda

Az engedély megszerzésével a Bitpanda újabb termékeket és szolgáltatások indíthat több mint egy millió felhasználója számára.

A cég nem osztotta meg további terveit, azonban a PSD2 engedéllyel a Bitpanda akár hagyományos banki szolgáltatásokat is nyújthat ügyfelei számára.

2018-ban a Bitpanda terjeszkedni kezdett, ekkor kezdte engedélyezni a kriptopénzek egymás közti kereskedését.

Philipp Bohrn, a Bitpanda Payments GmbH társigazgatója szerint a PSD2 engedély megszerzésével a cég mostantól nagyobb szabadságot élvez az Európai piacokon belül.

Bohrn szerint az engedély megszerzése egybeesik a cég terjeszkedési terveivel.

Bohrn a következőt mondta a cég további terveivel kapcsolatban:

„Célunk, hogy egyesítsük a modern és a hagyományos piaci világot. Az engedély további lehetőségeket nyújt, hogy ledöntsük a köztük álló határokat.”

Forrás: btcmanager.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!