Újabb 84 millió dolláros eladás: miért kezdtek eladásokba a koreai bálnák?

-

A bitcoinbálnák továbbra is hatalmas mennyiségű bitcoint utalnak a dél-koreai tőzsdékre, de a bitcoin tovább emelkedik. Csupán az elmúlt három napban több 100 millió dolláros utalás is történt a Bithumb tőzsdére.
Forgalom alapján sokkal kisebb a dél-koreai tőzsdék piaca, mint az Egyesült Államoké. Most mégis olyan sok bitcoint utaltak a Bithumbra, amennyi a nagyobb piacokra jellemző.
Ezek az utalások általában eladásokat jelentenek, mivel a tehetős tulajdonosok általában nem a tőzsdéken tárolják vagyonukat.

Visszatért a „kimcshi” felár

Két, 100 millió dolláros Bithumb-utalást követően január 9-én a Korbit tőzsdére 90 millió dollárt utaltak.
A CryptoQuant Alerts alapján 2098 bitcoint mintegy 84 millió dollár értékben utaltak be.
A forgalomkülönbségek miatt az 50 millió dollárnál nagyobb utalások szokatlannak számítanak.
A CoinMarketCap adatai alapján a Korbit napi forgalom alapján a 21. helyen áll, mintegy napi 44 millió dolláros forgalommal.
Tehát a napi 44 millió dollár forgalmú tőzsde esetén szokatlan egy 84 millió dolláros beutalás. Valószínűleg az arbitrázs lehet a magyarázat.
2017 decemberében amikor a bitcoin először érte el a 20.000 dolláros árfolyamot, a koreai tőzsdéken 20%-os felárral ment a bitcoint, ezt nevezték „kimcshi felárnak.”

Forrás: CryptoQuant

Az elmúlt hetek során nagyjából 5%-os felárral vásárolhattunk a bitcoint a dél-koreai tőzsdéken, amely az árkülönbség kihasználására ösztönözhet egyes felhasználókat.
Azonban ez nem annyira egyszerű. Dél-Korea nagyon szigorúan veszi a tőke kiáramlását az országból, ráadásul külföldiek nem használhatják a helyi kriptotőzsdéket.
Ahhoz, hogy ez sikeres legyen a bálnáknak helyi kereskedőket kell felkeresniük.

A bálnák hatalmas eladási nyomást okoznak.

Január 8-án a Cointelegraph arról számolt be, hogy „hatalmas bálnák” kezdtek eladásokba, amikor a bitcoin átlépte a 40.000 dollárt.
A 40.000 dollár után 36.000 dollárig estünk, a bálnák viszont fenntartották az eladási nyomást.
Rövid távon tovább folytatódhat, hogy a bálnák eladnak, amerikai befektetők pedig felvásárolják ezt. Azonban a legnagyobb tényező, az amerikai dollár erejét mutató DXY index.
A Decentrader elemzői szerint egyre többen terveznek hosszú távon a bitcoinnal, amely közepes távon ellensúlyozhatja a dollár erejét.


Azonban Philip Swift, bitcoinkereskedő és a Lookintobitcoin megalkotója szerint kezd túlhevülni a piac.


Annak ellenére, hogy a 40.000 dolláros árfolyam nem feltétlenül az új csúcs, lehet, hogy egyre inkább közeledünk hozzá.

„Láthatjuk, hogy amikor a Z érték eléri a vörös zónát az egy csúcsot jelent. Még nem vagyunk ott, de pár ilyen parabolikus nap, és hamarosan ott leszünk. Figyelni fogom.”

Swift azt is mondta, hogy a túlhevülés ellenére nem valószínű, hogy hatalmas lesz a visszaesés.

„Szerintem nem valószínű egy 30%-os esés, csupán már annyira magasan vagyunk, hogy egy kicsit le kell lassulnunk. Ha a bitcoin újra megindul, az altoknak vége.”

Olvastad már? A kriptopiac falhatja majd fel Biden első stimulusát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!