A bitcoin túlságosan összenőtt mára a világ pénzügyeivel ahhoz, hogy betiltása elfogadható legyen – mondja a Gemini vezérigazgatója.

Az Egyesült Államok kormánya az utóbbi években egyre fokozta a kriptoeszközök felügyeletét, bár a bitcoin teljes betiltása ma már valószínűtlen – legalábbis a Gemini vezérigazgatója és társalapítója, Tyler Winklevoss szerint.

„Azt hiszem, ha 2013-ban lennénk, ez egyfajta nyitott kérdés lenne” – mondta Winklevoss Peter McCormack What Bitcoin Did című podcastjának pénteki epizódjában, ahol szabályozásról és a bitcoin betiltásáról kérdezték.

„Úgy gondolom, hogy az Egyesült Államok soha nem fogja betiltani a bitcoint. Túl sok precedens van már a bíróságokon. A Coinflip megbízás, amely a CFTC (Commodity Futures Trading Commission) végrehajtási intézkedése volt, és amelyet a bíróság elfogadott, a bitcoint az aranyhoz hasonló árucikknek tekintette.”

Még 2015-ben a CFTC árucikkként emlegette a BTC-t a Derivabit, egy BTC-opciós kereskedési platform ügye során.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

A CFTC szerint a Derivabit, amely a Coinflip vállalat egyik terméke, akkoriban nem felelt meg az szabályozótestület elvárásainak.

„Egy New York-i trust vagyunk, amelyet a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Osztálya szabályoz” – folytatta Winklevoss a Geminire hivatkozva.

„Túl sok mindent kellene visszacsinálni” – mondta a bitcoin tilalmáról, hozzátéve:

„Olyan vállalatokról beszélsz, amelyek munkahelyeket kínálnak, építik a gazdaságot, néhányan még tőzsdére is lépnek, majd a tőzsde mozgatórugói lesznek. Emiatt számomra ez nagyon valószínűtlen. Természetesen nem 0%, de az is lehet, hogy annyi.”

A ma ismert kriptovilág 2009-ben indult útnak a bitcoin megalakulásával. Azóta az eszköz egy teljes ökoszisztémát hozott létre, amelyben a mainstream szereplők különféle szerepeket töltenek be.

A szabályozási vita a kriptóval kapcsolatos iránymutatások kidolgozása és betartatása terén is folytatódott.

Winklevoss emellett a szabályozókat említette mint érdekelt felek. Ők a vállalatok és a fogyasztók érdekeit tartják szem előtt, de vannak olyanok is, akik BTC-t tartanak mert értékesnek látják.

Megjegyezte azt a tendenciát is, hogy a kriptopiaci vezetők kormányzati pozíciókba kerülnek.

„Úgy gondolom, hogy olyan sok ember hisz ebben az Egyesült Államokban, hogy csaknem 0% esély van arra, hogy betiltsák” – mondta, hozzátéve:

„Ugyanígy van ezzel az Egyesült Királyság és Európa is. Szingapúr engedélyezési folyamata is elindult a MAS-szel (Monetary Authority of Singapore), az ottani legfőbb szabályozóval. Az összes olyan hatóság, amely szabad és nyitott piacon mozog, és hisz a kapitalizmusban, az hisz a bitcoinban és hisz a kriptóban is, így szerintem, ez jóval nagyobb lehetőség, mint fenyegetés.”

Rámutatott arra is, hogy a Bitcoin leállításához jelentős korlátozások bevezetésére lenne szükség az internet egészére nézve, ami más gazdasági aspektusokat is negatívan érintene.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A kormányzati pozíciókba kerülő kriptovezetőkre visszatérve – a Financial Crimes Enforcement Network nemrégiben egy korábbi Chainalysis-vezetőt választott igazgatójának.

Olvastad már? Dél-Korea lefoglalt bitcoint árverezett el

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!