Tovább húzódhat az ausztrál kriptoszabályozás ügye

-

Egy helyi médiavállalat információi alapján az Ausztrál Államkincstár a készülő kriptoszabályozást még legalább egy évig vagy akár tovább is elhúzná.

A The Australian Financial Review törvényesen jutott hozzá a területtel foglalkozó belső dokumentumokhoz, amelyekből kiderül, hogy a kormány az idei második félévben tervezi, hogy kiadja az első konzultációs közleményét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezután a tervek szerint iparági egyeztetések zajlanának az engedélyeztetési eljárásokról, és a szolgáltatói tevékenységekről.

A papírok rávilágítanak arra, hogy a kormány ténylegesen meg akarja ismerni az ország kriptoiparát, és erre megfelelő mennyiségű időt kívánnak rászánni.

Az iparág már várja, hogy a kormány következő lépése mi lesz, hiszen tavaly már hatályba lépett egy, a területet szabályozó törvény, és ez alapján már szerveztek is adatgyűjtést a hivatalok. A sajtóhoz került dokumentumokból viszont az derül ki, hogy az ügyben a végső döntéseket az év későbbi felében tervezik csak meghozni, így a tényleges kriptoszabályzás legkorábban 2024-ben, vagy akár utána érkezhet majd meg.

A hivatalos dokumentumokból az is kiderül, hogy a törvényhozók tisztában vannak az időhúzás káros hatásaival, és az iparági frusztráció növekedésével, amelyet ez okoz.

Arra is rávilágítanak azonban, hogy az FTX tőzsde összeomlása jelentős mértékben csökkentette a kriptopénzek iránti érdeklődést, így a törvényhozók nyertek némi időt, hogy ne kelljen annyira gyorsan megalkotniuk a szabályokat.

„Az Államkincstár tisztában van azzal, hogy néhány szereplő csalódott lesz az újabb csúszások miatt, amelyet az engedélyeztetésben tapasztalnak. Megértjük, hogy a fogyasztók védelmet akarnak, a vállalkozások pedig letisztult jogi környezetet. Nem tekinthetünk el viszont a jelenlegi piaci körülményektől, amelyek miatt csökkent a lakossági érdeklődés a kriptopénzek iránt, és amelynek köszönhetően részletesebben és hosszabban foglalkozhatunk a témakörrel, és sokkal jobban ki tudjuk alakítani a megfelelően működő kereteket az engedélyezés számára.”

Az állam nemrégiben felállított egy speciális szabályozási egységet az Államkincstár szervezetén belül, amely kifejezetten a kriptoiparra fókuszál.

A szakértők tavaly novemberi egyeztetése során körüljárták, hogy milyen lehetséges feltételeknek kell megfelelnie a cégeknek, amelyek kriptós engedélyt szeretnének, ide értve a személyi feltételeket, a tőkekövetelményt, és a rosszindulatú üzleti gyakorlat kiszűrését, az iparág tisztán tartását az illegális tevékenységtől.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Emellett természetesen szóba került a fogyasztóvédelem kérdésköre is.

Az ausztrál tőzsde, a Swyftx tavaly szeptemberben adta ki a felmérése eredményeit, amely alapján nagyjából egymillió ausztrál tervezi, hogy a következő 12 hónap során kriptopénzt vásárol, első alkalommal.

Ennyi új felhasználóval az ország kriptotulajdonosainak a száma túllépné az ötmilliót, azaz majdnem a 20%-ot.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!