A bitcoin 60 ezer dollár környékére húzódott vissza, az ether pedig nem tudott új csúcsokat meghódítani. Ezzel megtört a piaci emelkedés, amely a múlt hetet uralta.

Az ethereum a Bitstamp tőzsdén 4380 dollárig ment, de aztán gyorsan és durván visszarántották onnan.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kereskedők arra számítottak, hogy az ether követi majd a bitcoint, és új rekordot állít be, de ezzel szemben csak egy erős visszapattanást kaptak az ellenállásról, alacsonyabb árszinten megállva.

A bitcoinnal szemben amúgy az ether -55%-on áll, tehát a valódi rekordárhoz több, mint a duplájába kellene kerülnie.

RektCapital, az ismert elemző és kereskedő tankönyvbe illő visszapattanásnak nevezte az ETH által kirajzolt mintát.

Jelenleg az ETH a 4000 dolláros támasz-szint fölött van. A felugrást követően egy gyors leszúrással aláment ennek a szintnek, de aztán normalizálódott az árfolyama.

ETH/USD 1 napos gyertya diagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

Bitcoinnal szemben nézve kicsi vigasz, hogy a júliusi aljról azóta valamennyire visszaerősödött.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A BTC tovább emelkedhet

Egyelőre a bitcoin is visszafordult a rekordjáról, és a túlhevült, felfokozott hangulatú piac is úgy tűnik, tart egy kis szünetet.

Az új, 67 ezer dolláros rekordhoz viszont hozzá kell tenni, hogy a derivatíva piacok, a határidős ügyletek messze nem mutatnak olyan őrült képet, mint áprilisban, az előző csúcsnál.

Bitcoin finanszírozási ráták diagram. Forrás: Bybt

Az elemzők ez alapján úgy vélik, van még hely felfelé, és folytatódhat az eufória, de már olyan szintekre ért az árfolyam, amely határozottan próbára teszi a piacot.

Olvastad már? A pénteki opciós lejárat nagy nyereséggel kecsegtet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.