James Todaro, a Blocktown Capital ügyvezető partnere szerint mindig is november volt a bitcoin legjobban teljesítő hónapja.

A kereskedők azonban megosztottak azzal kapcsolatban, hogy merre mehet a vezető kriptopénz.

Todaro elmondta:

 „A november 2012 óta a bitcoin legjobban teljesítő hónapja. 2018 volt erre az eddigi egyetlen kivétel. A bitcoin jelenleg 1,5%-os pluszban áll 2019 novemberében… vajon mit rejtegethet a következő három hét?”

Múlt novemberben, miután három hónapig 6000 és 7000 dollár között mozgott a kriptopénz értéke, az árfolyam 6500 dollárról 3700 dollárra csökkent, mely 43%-os esés az amerikai dollárral szemben.

Az elemzők megosztottak a bitcoin novemberi teljesítményén

A bitcoin éves szinten több mint 100%-ot emelkedett, 4000 dollárról 9300 dollárig.

Egyes elemzők azonban továbbra is aggódnak amiatt, hogy a bitcoin átlépheti-e a 10 000 dolláros „pszichológiai határt” rövid távon, ugyanis egyre nagyobb az eladási nyomás, a főbb kriptoplatformok eladási korlátjának köszönhetően.

Josh Rager, kriptokereskedő elmondta, hogy még mielőtt a befektetők egy bika piacról kezdenek képzelegni, tartsák észben a váratlan 10%-os esést, ami múlt héten történt a CME-n.

A zárás előtt a bitcoin árfolyama 8350 dollárig esett a CME határidős piacán, hatalmas eladások mellett.

 „Érdekes helyzet alakult ki a CME bitcoinalapú határidős piacán. A rés „bezárult”, de az árfolyam ezt knem követte. Hatalmas eladások voltak, szóval mielőtt bizakodni kezdesz egy bika piacban, ezt mindenképpen tartsd észben.”

A bitcoin nagyon mozgékony volt az elmúlt két hétben, de nem tudott 10 000 dollár fölött vagy a 9200 dollárig támaszszint alatt zárni.

Rövid távon medve, közepestől hosszú távig bika piac

A „Dave the Wave” nevű Twitter-felhasználó elmondta, hogy a legtöbb kereskedő, aki rövid távon bika piacra fogad, általában közepes vagy hosszú távon is hisz a bika piacban.

„A napi továbbra is lent van, de a hosszabb távú heti továbbra is pozitív. Érdekes, hogy a heti Gauss görbe követi a logaritmikus görbét és a ciklikus/átlag görbét a grafikonon. Összefoglalva – rövid távon lent van, közepes-hosszú távon fent.”

Az egyik változó, amely közepes-hosszú távon meghatározó lehet az, hogy a kormányok, amelyek korábban ellenezték a különböző iparok nyitását a kriptopénzek felé lassan elfogadóbbá válnak a bitcoinnal szemben.

A héten Kína kormánya levette a bitcoinbányászást az eltörlendő iparágak listájáról.

A növekedő hashráta, a közelgő feleződés és a bányászszektor egyre növekvő lehetőségei mind olyan pozitív tényezők, amelyek rövid távon befolyásolhatják a bitcoin értékét.

Azonban sok kereskedő optimistán óvatos a bitcoinnal kapcsolatban. Az olyan tőkeáttétes kereskedelmi platformok kereskedési alapján,  mint a BitMEX arra számítanak a befektetők, hogy felmegy a kriptoeszköz értéke.

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂