Történelmi csúcs közelében az arany árfolyama

-

2020 augusztusában az arany árfolyama elérte a 2072 dollárt unciánként. Most viszont olyan események tanúi lettünk, hogy az árfolyam ismét erre a szintre ért, és megközelítette a történelmi csúcsát.

Három éve a nyugati kormányok járványügy lezárásai miatt a gazdaság helyzete rendkívül bizonytalanná vált, ennek hatására pedig rekord-magasra szökött az arany árfolyama.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ma a világgazdaság hasonlóan bizonytalan helyzetben találta magát, az arany ára pedig azonnal reagált, és megmutatta a befektetőknek, hogy miért is hívják biztos menedéknek.

Az előző krízisnek vége, gyorsan indulhat a következő

Most, hogy a covid körüli felhajtás alábbhagyott, a WHO ismét misztikus járványokat fedezett fel Kínában.

Oroszország és Ukrajna, valamint Izrael és a Hamasz között tovább folyik a harc, a nemzetközi feszültség továbbra is fennáll, így a gazdaságnak nincs fellélegzés.

Ezek a tényezők mind az arany malmára hajtják a vizet, és rávilágítanak, hogy a sárga nemesfém miért is számít különösen jó választásnak az ilyen időszakokban.

arany
Forrás: tradingview.com

A gazdasági válság tálalva

Az USA esetében a Federal Reserve stratégiája alapján kamatemeléssel próbálják megfékezni az inflációt, ezzel viszont a piaci kamatok is magasba szöktek, a piaci volatilitással együtt, ahogyan előre tudni lehetett.

A befektetők attól félnek, hogy az ország recesszióba sodródhat.

Az Államkötvények esetén a szakértők szerint a 3 hónapos és a 10 éves kötvénykamatok közötti arányból jól lehet következtetni a gazdaság állapotára, a jövőt illető kilátásokra.

A mostani számok alapján pedig sokan azt valószínűsítik, hogy az országban jövőre recesszió ütheti fel a fejét.

Az arany árfolyamára tehát ezek a nehezen előre jelezhető események, a geopolitikai feszültségek, és a világgazdasági lassulás egyaránt hatnak, mégpedig felfelé.

Ehhez jön hozzá, hogy a központi bankok világszerte az aranyat próbálják meg felhalmozni, valamiért egyik sem a saját nemzeti valutájából képez tartalékokat.

A nemesfémek esetén az ezüst esetében el kell mondani, hogy nem közelítette meg az arany teljesítményét, sőt, az ára alacsonyabb, mint 10 évvel ezelőtt. Hogy új csúcsot láthassunk, az ezüstnek több, mint 92%-ot kellene erősödnie.

Egyes elemzők szerint viszont közel sincs vége a ralinak az arany, és az ezüst esetén sem, mivel a jelenlegi makrogazdasági körülmények egyértelműen kedveznek a menekülőeszközöknek.

Azt viszont majdnem biztosra lehet venni, hogy az arany nagyobb mértékben, és gyorsabban fog erősödni, mint az ezüst.


Olvastad már? A Bitcoin (BTC) ára a 40.000 dollár küszöbén áll, miközben Max Keiser új rekordot jósol

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!