Pompliano szerint nem sértette meg a YouTube közösségi irányelveit, és legutóbbi videója nem tartalmazott megkérdőjelezhető tartalmat.

A YouTube videómegosztó platform eltávolította Anthony „Pomp” Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítójának és a The Pomp Podcast házigazdájának 251 ezer előfizetővel rendelkező csatornáját, majd később visszaállította azt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy október 11-i frissítésben a Twitter-fiókján Pompliano – egy Bitcoin (BTC) bika, aki a szkeptikusokat és másokat a kriptóról oktató interjúiról ismert – azt mondta, hogy kapott egy üzenetet a YouTube-tól, amelyben azt állították, hogy egy nemrég élőben közvetített interjú a Stock-to-flow modell készítőjével, PlanB-vel “illegális tevékenységekre” buzdított.

Pompliano teljes csatornája nagyjából két órán keresztül nem volt elérhető, mielőtt visszatért volna a platformra, és a BTC-ről és a kriptóról szóló összes videója ismét megtekinthetővé vált volna a nyilvánosság számára.

„A YouTube először azt állította, hogy a tartalom, egy Bitcoinról szóló interjú káros és veszélyes” mondta Pomp.

„Ezután közölték, hogy büntetést kapunk, aztán másodpercekkel később kaptam egy második e-mailt, amelyben közölték, hogy a csatornát törlik”.

Pomp szerint nem kapott „strike-ot” – a YouTube közösségi irányelveinek megsértése miatt járó büntetést; 90 napon belül három strike a csatorna végleges eltávolítását eredményezheti -, és a videónak látszólag nem volt megkérdőjelezhető tartalma sem.

A platform irányelvei azonban kimondják, hogy jogában áll eltávolítani a csatornákat „egyetlen súlyos visszaélés esetén”, vagy olyan tartalmaknak szentelt fiókok esetében, mint a gyűlöletbeszéd, zaklatás vagy megszemélyesítés.

A YouTube korábban a kriptovalutákkal kapcsolatos tartalmakat vette célba a platformon, algoritmusai a BTC-ről és más kriptovalutákról szóló videókat „káros tartalomnak” bélyegezték, és az emberi bírálókra bízták a fellebbezés indokainak értékelését.

Pomp esetében a YouTube ügyfélszolgálatának figyelmét perceken belül sikerült felhívnia a Twitteren – valószínűleg 1,1 millió követőjének és ellenőrzött fiókjának köszönhetően.

Más kriptotartalom-előállítók azonban arról számoltak be, hogy napokat vártak, miután csatornájukat hasonló módon megszüntették.

A kriptotér egyik jelentős szereplője fiókjának látszólag önkényes eltávolítása rávilágít arra, hogy milyen veszélyeket rejt, ha egy olyan központosított platformra támaszkodunk, mint a YouTube.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A múlt héten a Facebook, az Instagram és a WhatsApp nagyjából hat órára leállt, ami valószínűleg megzavarta a kripto- és blokkláncprojektek körüli közösségi elköteleződést.

Emellett a YouTube a figyelem középpontjába került, mivel megpróbálta megtisztítani a COVID-19 világjárvány körüli egészségügyi félretájékoztatással kapcsolatos videókat.

Augusztusban a platform közölte, hogy 2020 februárja óta több mint egymillió videót távolított el „veszélyes koronavírus-információkkal kapcsolatban”.

Olvastad már? Edward Snowden: a jegybanki kriptók visszahozhatják a fasizmust

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!