Az eltűnt Thodex-vezérigazgató letartóztatott testvérei állítólag dollármilliókat birtokolnak kriptóban.

A török ​​hatóságok nyomozást folytatnak a Thodex helyi kriptotőzsdével szemben, amely a múlt héten hirtelen leállította tevékenységét.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csütörtökön a török ​​bíróság hat gyanúsítottat ítélt börtönbüntetésre a jelenleg is folyamatban lévő tárgyaláson, köztük az eltűnt vezérigazgató testvéreit és a vállalat vezető beosztású alkalmazottjait — számolt be a Reuters.

A nyomozás részeként az Interpol vörös jelzést adott ki a Thodex-vezérigazgatója, Faruk Fatih Özer ellen, aki állítólag Albániába repült.

„Amikor elkapnak egy vörös jelzésű személyt, kénytelenek hazatoloncolni, mivel kiadatási megállapodásunk van ezen országok nagy részével. Ha Isten akarja, elkapják és visszaküldik”

— mondta Süleyman Soylu török belügyminiszter.

A helyi hatóságok több mint 83 olyan személyt vettek őrizetbe, akik feltételezhetően érintettek voltak az ügyben. Eközben a pánik egyre növekszik azzal kapcsolatban, hogy a Thodex átverés volt, miután a platform leállította a pénzkiutalást.

Néhány gyanúsított jelezte, hogy Özer testvérei — Güven és Serap Özer — fontos szerepet tölthettek be a Thodex működésében, megjegyezve, hogy mindkettőnek jelentős kriptoállománya volt — írja az Anadolu Agency helyi hírügynökség.

Güven Özer állítólag közel 22 millió török ​​lírát (2,7 millió dollár) tart két nagy helyi kriptotőzsdén, a BtcTurk és a Paribu tőzsdéken. Güven állítólag a Thodex aktív ügyvezetőjeként dolgozott, annak ellenére, hogy nem volt hivatalos szerepe a cégnél.

Serap Özer, az eltűnt vezérigazgató nővére állítólag több mint 120 millió líra (14,6 millió dollár) értékű kriptóval rendelkezett Binance-számláján 2018 és 2021 között, azonban azt állította, hogy a számla nem az övé. Serap állítólag a Thodex pénzügyi tevékenységét felügyelte.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Mint arról korábban beszámoltunk, a felszívódott Thodex-vezérigazgató a jelentések szerint kb. 2 milliárd dollár értékű kriptóval lépett le, de a legfrissebb jelentések szerint Soylu belügyminiszter azt állította, hogy a vállalat portfóliója összesen 108 millió dollár volt.

Mindeközben a török ​​kormány megerősíti álláspontját a kriptopiac terén, az ország központi bankja pénteken hivatalosan betiltja a kriptofizetéseket. Egy másik török ​​kriptotőzsde, a Vebitcoin szintén a múlt héten jelentette be, hogy alkalmazói letartóztatások és csalás vádja miatt beszünteti működését.

(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? Bitcoin: új ATH-tól a ciklus csúcsáig

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂