Több millió dollárra perlik a Gemini kriptopénz tőzsdét

gemini, ira financial

Az IRA Financial Trust szerint a New York-i székhelyű tőzsde a felelős a februári nagyszabású hackelésért. A Gemini tagadja a vádakat.

A nem hagyományos eszközökben – például bitcoinban – nyugdíjszámlákat kezelő alap ma bejelentette, hogy pert indít a Gemini kriptopénzváltó ellen.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az IRA Financialtől 36 millió dollár értékű kriptót loptak el még februárban. A bűnözők a hack során 21 millió dollárnyi bitcoint és 15 millió dollárnyi ethereumot lovasítottak meg a nyugdíjszámlákról.

Az IRA a Gemini platformját használja kriptovaluták tartására, és azt állítja, hogy a New York-i székhelyű tőzsde rendszerei voltak a hibásak, amiért „nem sikerült a számlákat megfelelő időn belül befagyasztani közvetlenül az incidenst követően”.

„Ahogy a panaszban is szerepel, az IRA Financial Trust v. Gemini Trust Company, LLC perben azt állítják, hogy a Gemini kriptopénztőzsdei platformja nem rendelkezett megfelelő biztosítékokkal az ügyfelek kriptovaluta eszközeinek védelmére” – áll a mai közleményben.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

„Az IRA Financial Trust az incidens óta azon dolgozik, hogy megoldást találjon az érintett ügyfelei számára, és ígéretet tett arra, hogy a perből származó bevételt a 2022. február 8-i incidens által érintett IRA Financial-ügyfelek kártalanítására fordítja” – tette hozzá.

A Gemini a Decryptnek eljuttatott nyilatkozatban reagált a vádakra:

„Visszautasítjuk a perben szereplő állításokat. Biztonsági szabványaink az iparágban a legmagasabbak közé tartoznak, és folyamatosan frissítjük őket, hogy ügyfeleink mindig védve legyenek. Ebben az ügyben, amint az IRA Financial értesített minket a biztonsági incidensről, gyorsan cselekedtünk, hogy enyhítsük a számláikról származó pénzeszközök elvesztését.”

A miami székhelyű IRA Financial egyéni nyugdíjszámlákat kezel – adókedvezményes megtakarítási eszközöket az amerikai munkavállalók számára, akik a befizetéseiket a jövedelmükből is automatikusan levonhatják.

A Gemini a milliárdos Cameron és Tyler Winklevoss testvérek által működtetett népszerű tőzsde.

Ők ketten a kriptovilágban a viszonylag korai Bitcoin-befektetésükről lettek híresek, amely milliárdokat hozott nekik.

Olvastad már? Komoly pénzeket moshattak a Binance-en keresztül – egy pozsonyi cég is érintett

Forrás: Decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek