Tisztább kriptoszabályzásra van szüksége Amerikának

-

Cynthia Lummis, a közismerten bitcoin-párti szenátor nemrégiben úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államokban nagy szükség van egy letisztult, félreérthetetlen szabályozásra a kriptoipar esetében.

A politikus a Twitteren osztotta meg a gondolatait ebben a témában, miután a SEC és a Ripple ügyében húzódó per bírája, Analisa Torres olyan döntést hozott, amely alapján a kriptotőzsdéken kereskedett XRP tokenek nem számítanak értékpapírnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szenátor elmondta, ennek a döntésnek jelentős hatásai lehetnek, hiszen precedenst teremthet ez a besorolás, amely alapján megszülethet a kriptoipar mindenre kiterjedő szabályozása.

A Kongresszusnak így még sürgősebben létre kellene hozni az iparág által használható törvényeket, amelyek elsődleges fontosságot biztosítanak majd a fogyasztóvédelemnek, a befektetők védelmének.

A wyomingi szenátor szerint különösen fontos az átláthatóság a kriptopénzek esetén, így ugyanennek kell érvényesnek lennie a jogszabályokra is amellett, hogy támogatják az innovációt, és képviselik a befektetők érdekeit.

Lummis arra is kitért, hogy szerinte fontos fenntartani a Howey-teszt alkalmazását.

Ez a teszt egy jogi szabvány, amely segítségével egy-egy pénzügyi eszközről el lehet dönteni, hogy értékpapírnak számít-e vagy sem.

Lummis korábban egy másik szenátor, Kirsten Gillibrand közreműködésével írták a Responsible Financial Innovation Act néven futó törvénytervezetet, amely pontosan ezt a szükséges letisztult keretrendszert biztosítaná a kriptoiparnak.

Ennek elérésére különböző irányvonalakat dolgoztak ki a digitális eszközök számára, különösképpen gondot fordítva a Howey-teszt alkalmazására, és az ahhoz való igazodásra.

Lummis tevékenysége fontosnak tekinthető a kriptoipar szempontjából, főleg annak fényében, hogy a SEC és a Ripple között folyó jogi helyzet milyen formában oldódik majd meg.

A per végkimenetele jogi precedenst teremthet, amely meghatározza, hogy az USA esetében milyen törvényi környezetet fognak kialakítani a kriptoipar számára, milyen elvárások lesznek érvényesek a digitális eszközökkel szemben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg nem létezik ilyen keretrendszer, és a hiánya, az általa keltett bizonytalanság érezhetően nyomot hagy az USA vállalkozói kedvén, az iparági cégek fejlesztési, üzletelési hajlandóságán.

A jelenlegi bírósági döntés egyelőre a Ripple malmára hajtja a vizet, és ezért az is bizonytalan, hogy a Kongresszus mennyire fog Lummis szavára adni a szabályozói egyértelműség terén.

Az viszont biztos, hogy már maga a kezdeményezés is rávilágít, a politikusok kezdenek rájönni a progresszív szabályozás létfontosságára, ha bármiféle fejlődést akarnak látni a kriptoiparban, és ha szeretnék, ha az el tudná érni a teljes potenciálját.

Olvastad már? Ripple vs. SEC: 1 milliárd dolláros kérdés a lehetséges bírságról

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!