A Samsung SDS megállapodásra lépett az indiai Tech Mahindra IT-óriással, amelynek célja, hogy blokkláncával belépjen a külföldi piacokra.

Olvastad már? Blokklánc megállapodást kötött a Real Madrid

Az SDS, vagyis a dél-koreai Samsung techóriás rendszerintegrációs csoportja állítólag Indiában, az Egyesült Államokban és Európában szeretné elterjeszteni saját, Nexledger nevet viselő blokkláncplatformját.

A szerződés szerint mindkét társaság új kereskedelmi lehetőségeket keres majd a régióban.

A Samsung SDS a Nexledger további aktualizációjában fogja igénybe venni a Tech Mahindra szolgáltatásait.

A Nexledger biztonságot előnyben részesítő blokkláncplatformot 2017-ben indították. Kihasználási területe magába foglalja a pénzügyeket, a termék-előállítást, a logisztikát és számos más ágazati problémát.

Ezt a megoldást használták például a koreai vámhatóságok is az exportlogisztikával kapcsolatos vámszolgáltatások esetében.

A tesztbe 88 különböző szervezet kapcsolódott be, beleértve ügynökségeket, valamint közlekedési és biztosítási társaságokat is.

A Samsung egyébként nemrég jelentette be, hogy a Hyperledger Fabric sikeres tesztje után saját blokklánc terjesztését elősegítő terméket vezet be – a Nexledger Acceleratort. A megoldás a jelentések szerint felgyorsítja a tranzakciók feldolgozását.

Márciusban a Mahindra anyavállalata állítólag az új technológiákra – blokklánc, MI, internet dolgai és kiberbiztonság – képezte alkalmazottjainak 70%-át.

A Mahindra ezelőtt az IBM blokklánc-technológiáját alkalmazta az autóipart és annak beszállítóit érintő számlák diszkontálásánál.

Az IBM például nemrég szabadalmaztatott egy technológiát, amely a blokklánc önvezető járművekben történő felhasználásában lehet hasznos.

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük