Ted Cruz szenátor is megvette a bitcoin dipet a vagyonnyilatkozat alapján

-

A nagyszájú texasi szenátornak van is mit felmutatnia. Rafael „Ted” Cruz, Texas ifjabbik republikánus szenátor is meglátta a lehetőséget a bitcoin dipben.
A február 4-én, pénteken benyújtott vagyonnyilatkozata szerint Cruz január 25-én 15 és 50 ezer dollár közötti értékben vásárolt bitcoint (BTC) a River brókercég segítségével.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ekkor a bitcoin 36 és 37 ezer dollár között mozgott, és az azt követő napokban a jelenlegi 41.600 dollár körüli árfolyamra emelkedett. Feltételezve, hogy nem adta el a bitcoinjait, és nem merült fel rövid távú tőkenyereség adója, a tranzakcióból származó jelenlegi nyeresége 2000–6850 dollár körül mozog.

Cynthia Lummis wyomingi szenátortársának példáját követve Cruz a blokklánc- és kriptopénz-iparág mellé állt, mivel államának hasznára vált a Bitcoin-bányászati vállalatok beáramlása.
Támogatta a kriptopénzfizetések elfogadását az ajándékboltokban és automatákban az amerikai Capitolium komplexumában, és ellenezte a közelmúltbeli infrastruktúra-törvénytervezet egy olyan rendelkezését, amely a kritikusok szerint a „bróker” definícióját kiterjesztené a bányászokra, sőt potenciálisan még a validátorokra és a kódolókra is.
A Texas államot jelenleg sújtó hideg időszak alatt néhány kriptobányász lelassította vagy leállította működését, hogy segítsen megvédeni az állam energiahálózati infrastruktúráját, amely 2021-ben a hosszan tartó fagypont alatti hőmérséklet miatt meghibásodott.
Maga Cruz közismerten távol volt ennek az időszaknak egy részében, mivel a mexikói Cancún üdülőhelyen tartózkodott.

A Texas Department of Banking virtuális valutákról szóló útmutatója szerint „Texasban nincs szükség valutaváltási engedélyre ahhoz, hogy bármilyen típusú, virtuális és szuverén valutákat cserélő tranzakciót hajtsanak végre”.
Több kongresszusi képviselő, köztük a demokraták közül Jake Auchinloss massachusettsi és Marie Newman illinois-i képviselő, valamint a republikánusok közül Jeff Van Drew New Jersey-i és Barry Moore alabamai képviselő nyilvánosságra hozták, hogy rendelkeznek kriptopénzekkel vagy ahhoz kapcsolódó részvényekkel.

Olvastad már? Átverésre figyelmeztet a Binance – bárki áldozattá válhat

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Ruediger Stolp

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!